Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin
PrinteazaDovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin.
Ingrediente:
- 1/2 dovleac, decojit, fara seminte, taiat cuburi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri de salvie proaspata, tocata
- 1/3 ceasca nuci de pin
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 ° C. Asezati o foaie de copt in tava. Intr-un bol amestecati cuburile de dovleac cu 1 1/2 linguri de ulei de masline, sare și piper. Imprastiati pe foaia de copt. Dati la cuptor 35-45 de minute. .
Intre timp intr-o tigaie incalziti 1/2 lingura de ulei de masline. Adaugati usturoiul, salvia si nucile de pin. Sotati cateva minute. Opriti focul.
Scoateti dovleacul din cuptor si transferati intr-un bol mare. Adaugati amestecul de salvie cu usturoi si nuci de pin. Serviti imediat.
Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin
Pofta buna!
EU n am mancat niciodata dovleac copt