Piure de dovleac cu parmezan din: dovleac, unt, smantana, usturoi, parmezan. Dovleacul este bogat în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o sursă bună de fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betacarotenul, care are beneficii pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar. Reteta low carb Ingrediente: […]
Reteta zilei: Dovleac umplut cu quinoa si legume
PrinteazaDovleac umplut cu quinoa si legume din: dovleac, quinoa, zucchini, ciuperci, feta, nuci.
Ingrediente:
- 1 dovleac potrivit
- 2 cesti quinoa
- 1 zucchini
- 5 ciuperci
- ⅓ ceasca brânză feta
- ¼ ceasca nuci
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Taiați dovleacul în jumătate. Scoateți semințele cu o lingură.
Se presara ulei peste fiecare jumatate, impreuna cu sare și piper.
Asezati pe o foaie de copt intr-o tava si dati la cuptor timp de aproximativ 45 de minute.
Curatati si taiati ciupercile.
Adaugati ciupercile și dovleceii intr-o tigaie, adaugati ulei de măsline și presărați cu sare și piper. Gatiti aproximativ 15 minute.
Rumeniti nucile timp de 10 minute in cuptor.
Scoateti dovleacul din cuptor si lasati sa se odihneasca.
Amestecati intr-un bol nucile cu quinoa, împreună cu mixul de dovlecei si ciuperci și adaugati feta.
Umpleți dovleacul, presărați cu feta și dati la cuptor timp de 5 minute.
Taiati si serviti.
Dovleac umplut cu quinoa si legume
Pofta buna!