Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella

Printeaza

Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella din: dovlecei, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi, rosii, mozzarella, busuioc.

 

Ingrediente pentru dovlecei la gratar: 

  • 2 dovlecei, taiati in cate 8 felii
  • ulei de măsline
  • sare si piper

pentru sos:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • ½ lingurita usturoi tocat
  • sare si piper

ingrediente pentru salata:

  • ulei de măsline
  • 4 rosii, feliate
  • 10 felii de mozzarella
  • dovlecei la gratar
  • 25-30 frunze proaspete de busuioc
  • 10 frunze de busuioc, tocat

Mod de preparare:

Pregatiti toate ingredientele.

Incalziti gratarul, ungeti dovleceii cu ulei, se predara cu sare si piper, apoi adaugati pe gratar.

Rumeniti pe ambele parti cate 4 minute. Pastrati deoparte.

Într-un castron mic, amestecati ulei, balsamic, usturoi, ¼ lingurita sare, ¼ linguriță piper. Pastrati deoparte.

Pe un platou mare presarati putina sare si putin piper si stropiti cu putin ulei, asezati un strat de rosii, apoi peste fiecare felie de rosie cate o felie de dovlecel.

Mai adaugati cate o felie de rosii si apoi cate o felie de mozzarella, iar la sfarsit inca o felie de dovlecel.

Stropiti cu sos si garnisiti cu busuioc, iar, dupa gust, mai presarati sare si piper.

Serviti imediat.

Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella

Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata dovleceii cu rosii 🙂

  2. Foarte bine arata 🙂 foarte bine !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.