Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella
PrinteazaDovlecei la gratar cu rosii si mozzarella din: dovlecei, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi, rosii, mozzarella, busuioc.
Ingrediente pentru dovlecei la gratar:
- 2 dovlecei, taiati in cate 8 felii
- ulei de măsline
- sare si piper
pentru sos:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri de otet balsamic
- ½ lingurita usturoi tocat
- sare si piper
ingrediente pentru salata:
- ulei de măsline
- 4 rosii, feliate
- 10 felii de mozzarella
- dovlecei la gratar
- 25-30 frunze proaspete de busuioc
- 10 frunze de busuioc, tocat
Mod de preparare:
Pregatiti toate ingredientele.
Incalziti gratarul, ungeti dovleceii cu ulei, se predara cu sare si piper, apoi adaugati pe gratar.
Rumeniti pe ambele parti cate 4 minute. Pastrati deoparte.
Într-un castron mic, amestecati ulei, balsamic, usturoi, ¼ lingurita sare, ¼ linguriță piper. Pastrati deoparte.
Pe un platou mare presarati putina sare si putin piper si stropiti cu putin ulei, asezati un strat de rosii, apoi peste fiecare felie de rosie cate o felie de dovlecel.
Mai adaugati cate o felie de rosii si apoi cate o felie de mozzarella, iar la sfarsit inca o felie de dovlecel.
Stropiti cu sos si garnisiti cu busuioc, iar, dupa gust, mai presarati sare si piper.
Serviti imediat.
Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella
Pofta buna!
Ce bine arata dovleceii cu rosii 🙂
Foarte bine arata 🙂 foarte bine !