Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi

Printeaza

Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi din: dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 4 dovlecei, tăiati felii subtiri
  • 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri
  • 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri
  • 1 ardei iute, tăiat bucati
  • 1 bucatica ghimbir, decojit și tăiat în felii subțiri
  • 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • 1 1/2 cesti de oțet de vin alb
  • 1 1/2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 1/2 lingurita semințe de muștar
  • 1/2 lingurita semințe de țelină
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/4 lingurita cuisoare intregi
  • piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Combinati dovleceii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ghimbir si usturoi într-un castron mare.

Într-o cratiță medie, combinati oțet, zahăr, sare, semințe de muștar, semințe de țelină, turmeric, cuișoare și piper proaspat macinat.

Se aduce la fierbere, până când se dizolvă zahărul.

Opriti focul si se lasa sa stea timp de aproximativ 10 minute.

Se toarnă peste legume și se amestecă ușor.

Lasati sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ 45 minute, amestecând din când în când.

Acoperiti și bagati la frigider peste noapte.

Serviti, dupa preferinta.

 

Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi

Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai pus dovlecei pana acum, sa incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.