Dovlecei cu usturoi si menta din: dovlecei, iaurt, usturoi, menta. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 pahar iaurt 3 căţei usturoi 1 linguriţă mentă sare Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie felii şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs. Se amestecă usturoiul pisat, menta tocată fin, iaurtul şi sarea şi se toarnă […]
Reteta zilei: Dovlecei pane cu usturoi
PrinteazaDovlecei pane cu usturoi din: dovlecei, ou, pemsmet, parmezan, pudra de usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 3 dovlecei
- 1 ou
- 3/4 cană pesmet
- 1/2 cană parmezan
- 1/3 linguriță pudră de usturoi
- patrunjel uscat, optional
- sare si piper
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii în bețișoare: mai întâi, tăiați în jumătate, apoi tăiați fiecare jumătate în jumătate pe lungime, apoi fiecare sfert în jumătate (veți obține 8 bețe din fiecare dovlecei).
Bateti ouăle. Se condimentează cu sare și piper.
Într-un castron, combinați pesmetul, parmezanul, pudra de usturoi.
Se condimentează cu sare și se amestecă bine.
Preîncălziți cuptorul la 220C. Pregatiti o tava cu hartie de copt.
Înmuiați fiecare bbucata de dovlecel în amestecul de ouă, apoi acoperiți cu pesmet.
Așezați într-un singur strat pe foaia de copt.
Presărați pătrunjel uscat. Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute.
Serviți cu sos dupa preferinta.
Dovlecei pane cu usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei cu usturoi si menta
Pofta buna!