Reteta zilei: Dovlecei pane cu usturoi

Printeaza

Dovlecei pane cu usturoi din: dovlecei, ou, pemsmet, parmezan, pudra de usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Dovlecei pane cu usturoi

  • 3 dovlecei
  • 1 ou
  • 3/4 cană pesmet
  • 1/2 cană parmezan
  • 1/3 linguriță pudră de usturoi
  • patrunjel uscat, optional
  • sare si piper

 

 

 

Mod de preparare:

Tăiați dovleceii în bețișoare: mai întâi, tăiați în jumătate, apoi tăiați fiecare jumătate în jumătate pe lungime, apoi fiecare sfert în jumătate (veți obține 8 bețe din fiecare dovlecei).

Dovlecei pane cu usturoi

Bateti ouăle. Se condimentează cu sare și piper.

Într-un castron, combinați pesmetul, parmezanul, pudra de usturoi.

Se condimentează cu sare și se amestecă bine.

Preîncălziți cuptorul la 220C. Pregatiti o tava cu hartie de copt.

Înmuiați fiecare bbucata de dovlecel în amestecul de ouă, apoi acoperiți cu pesmet.

Așezați într-un singur strat pe foaia de copt.

Dovlecei pane cu usturoi
Presărați pătrunjel uscat. Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute.

Serviți cu sos dupa preferinta.

Dovlecei pane cu usturoi

Dovlecei pane cu usturoi

Dovlecei pane cu usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Dovlecei fripţi cu mentă

Dovlecei cu usturoi si menta

Dovlecei cu usturoi si menta din: dovlecei, iaurt, usturoi, menta. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 pahar iaurt 3 căţei usturoi 1 linguriţă mentă sare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie felii şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs. Se amestecă usturoiul pisat, menta tocată fin, iaurtul şi sarea şi se toarnă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.