Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra
PrinteazaDovlecei sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente Sos:
- 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa
- 2 avocado, decojite si taiate cubulete
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 ardei chili, fara seminte si fin tocat
- 1 ceasca de rosii cubulete
Ingrediente Dressing:
- Coaja de 1 limeta
- 3 linguri suc de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita condimente dupa gust
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurita praf chili
Ingrediente:
- 4 dovlecei, feliati julienne
- 4 lingurite ulei de masline
- 6 catei de usturoi, feliati
- sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
Preparati dressingul amestecand toate ingredientele intr-un bol mic.
Puneti avocado intr-un bol si adaugati 2 linguri suc de lamaie. Amestecati fasolea cu rosiile si ardeiul chili.
Apoi se adauga avocado si dressing suficient pentru a se umezi amestecul.
Pastrati cel putin 2 linguri de dressing pentru dovlecei.
Intr-un wok puneti 2 lingurite de ulei si gatiti usturoiul 1 minut.
Scoateti si aruncati usturoiul si adaugati dovleceii.
Gatiti 1-2 minute, doar pana cand incep sa se inmoaie, apoi se adauga 1 lingura de dressing si se gateste aproximativ 1 minut.
Asezonati cu sare si piper negru proaspat.
Pentru a servi, puneti in boluri dovlecei sotati si adaugati salata de fasole.
Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra
Pofta buna!
Inreresanta reteta asta
Dovleceii astia sunt intr-un mare fel
NU-mi palce reteta asta
E foarte buna ideea asta