Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu bulgur
PrinteazaDovlecei umpluti cu bulgur din: dovlecei, bulgur, apa, migdale, ceapa rosie, ardei gras, coriandru, coacaze, stafide, chimen, sumac, boia, usturoi, lamaie, ulei de masline, iaurt.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- ⅔ ceașcă bulgur
- 1 cană cu apă
- ½ ceasca + 2 linguri de migdale feliate
- ½ ceapa rosie, tocata
- ½ ardei gras, tocat
- coriandru, tocat
- ½ cana coacăze sau stafide
- 1 linguriță de chimen
- 1 lingurita sumac
- ½ lingurita boia de ardei afumat
- 1-2 catei de usturoi, tocat
- sare și piper, dupa gust
- 1 lamaie, stoarsa
- 1 lingura ulei de masline
Ingrediente pentru servire:
- iaurt
- frunze coriandru
- migdale
Mod de preparare:
Intr-o oală, aduceti o treime cana de apa la fiert. Adaugati bulgur și un vârf de cuțit de sare.
Fierbeti, acoperit timp de 8 minute.
Opriti focul și păstrati acoperit încă câteva minute, apoi se transferă într-un castron mare.
Între timp, pregatiti dovleceii. Tăiați capetele si apoi pe jumatate pe lungime.
Cu o lingurita scobiti miezul.
Se incalzeste cuptorul la 200C. Aranjați dovleceii intr-o tava, ungeti cu ulei de măsline și asezonati ușor cu sare și piper.
În castronul cu bulgur adaugati miezul maruntit de la 1 dovlecel impreuna cu toate ingredientele rămase si amestecati bine.
Dati la cuptor timp de 15 minute.
Serviti cu iaurt, migdale si coriandru.
Dovlecei umpluti cu bulgur
Pofta buna!