Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu bulgur

Printeaza

Dovlecei umpluti cu bulgur din: dovlecei, bulgur, apa, migdale, ceapa rosie, ardei gras, coriandru, coacaze, stafide, chimen, sumac, boia, usturoi, lamaie, ulei de masline, iaurt.

 

Ingrediente: 

  • 4 dovlecei
  • ⅔ ceașcă bulgur
  • 1 cană cu apă
  • ½ ceasca + 2 linguri de migdale feliate
  • ½ ceapa rosie, tocata
  • ½ ardei gras, tocat
  • coriandru, tocat
  • ½ cana coacăze sau stafide
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 lingurita sumac
  • ½ lingurita boia de ardei afumat
  • 1-2 catei de usturoi, tocat
  • sare și piper, dupa gust
  • 1 lamaie, stoarsa
  • 1 lingura ulei de masline

Ingrediente pentru servire:

  • iaurt
  • frunze coriandru
  • migdale

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oală, aduceti o treime cana de apa la fiert. Adaugati bulgur și un vârf de cuțit de sare.

Fierbeti, acoperit timp de 8 minute.

Opriti focul și păstrati acoperit încă câteva minute, apoi se transferă într-un castron mare.

Între timp, pregatiti dovleceii. Tăiați capetele si apoi pe jumatate pe lungime.

Cu o lingurita scobiti miezul.

Dovlecei_umpluti_cu_bulgur _02

Se incalzeste cuptorul la 200C. Aranjați dovleceii intr-o tava, ungeti cu ulei de măsline și asezonati ușor cu sare și piper.

În castronul cu bulgur adaugati miezul maruntit de la 1 dovlecel impreuna cu toate ingredientele rămase si amestecati bine.

Dovlecei_umpluti_cu_bulgur _03
Umpleti fiecare dovlecel.

Dovlecei_umpluti_cu_bulgur _04
Dati la cuptor timp de 15 minute.

Dovlecei_umpluti_cu_bulgur _05

Serviti cu iaurt, migdale si coriandru.

Dovlecei_umpluti_cu_bulgur _06

Dovlecei umpluti cu bulgur

Dovlecei_umpluti_cu_bulgur _06

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.