Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
PrinteazaO reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei, branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si sos tabasco.
Ingrediente:
- 8 dovlecei potriviti
- 1/4 ceasca branza maruntita
Ingrediente umplutura:
- 200 g fasole neagra
- 1 cană de felii subțiri ceapa verde
- Ardei iute feliat
- 2 cesti orez brun fiert
- 1/2 ceasca smantana
- 1 ceasca amestec brânzeturi degresate (dupa preferinta)
- 1-2 lingurite sos Tabasco (opțional)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Pulverizati intr-un vas termorezistent ulei de măsline sa nu se lipeasca.
Scurgeti fasolea neagră într-o strecurătoare plasata în chiuvetă și spalati cu apă rece până când spuma nu mai apare.
Scobiti apoi dovleceii de miez, avand grija ca fundul acestora sa ramana acoperit.
Ștergeti fasolea cu prosoape de hârtie, dacă aceasta este inca uda.
Într-un castron mijlociu se amestecă împreună fasolea neagra, feliile de ceapa verde, ardei iute, orez fiert, smantana si branza degresata.
Amestecați ușor, apoi gustati amestecul pentru a vedea dacă doriți să adăugați sos Tabasco.
Aranjați dovlecel în tava de copt. Utilizați o lingură pentru a umple fiecare dovlecel cu amestecul de umplutura, apăsându-l în jos, astfel interiorul este bine ambalat cu umplutură.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la copt timp de 20 minute.
După 20 de minute se scoate tava din cuptor, îndepărtați folia și adaugati pe deasupra branza maruntita.
Dati la cuptor apoi pentru inca 30 de minute. Serviti dovleceii umpluti fierbinti.
Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
Pofta buna!
Interesanta reteta de dovlecei umpluti
Nu prea ma tenteaza reteta asta