Reteta zilei: Drob la pahar
PrinteazaO reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat)
- 2-3 ouă
- 1 lingură smântână
- verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat.
Adaugi 2-3 ouă, 1 lingură de smântână, multă verdeaţă tocată mărunt, sare, piper.
Ungi câteva pahare de apă, cilindrice, cu unt.
Presari fiecare pahar pe interior cu verdeaţă tocată mărunt.
Suceşti paharele în mână, aşa încât interiorul să se tapeteze bine cu verdeaţă.
Baţi paharele cu gura în jos pentru a îndepărta surplusul de verdeaţă.
Pe fundul fiecărui pahar pui câte un ou crud, peste aşezi câte 1-2 linguri de tocătură, apeşi şi netezeşti uşor.
Paharul nu trebuie să-l umpli, pentru că peste tocătură mai pui un ou crud.
Astfel umplute, înfăşori paharele în hârtie şi le pui într-o cratiţă cu apă, pe fundul căreia a fost aşternută o cârpă împăturită.
Acoperi cratiţa cu un capac şi o pui la fiert, la foc mic.
Când e fiert drobul, îl laşi în pahare şi îl scoţi doar înainte de a-l servi.
Tai drobul de-a lungul, în sferturi şi îl poţi servi pe foi de andive, de salată sau alături de câteva ridichi.
Drob la pahar
Poftă bună!
Bun, bun. Imi place drobul