Dulceata de ceapa si bacon din: bacon, ceapa, sare, cidru de mere, otet, zahar brun, cimbru, piper. Ingrediente: 4 felii de bacon 4 kg ceapa, feliata 1 lingură sare 2 căni cidru de mere ¼ de cana oțet ¼ cana zahar brun 2 linguri cimbru 2 lingurițe piper Mod de preparare: Încălziți o tigaie mare […]
Reteta zilei: Dulceata de ananas
PrinteazaDulceata de ananas din: ananas, zahar, lamaie, scortisoara, anason, cuisoare.
Ingrediente:
- 5 ananasi
- 400 gr zahăr
- 1 lămâie, pentru suc
- 2 bețișoare de scorțișoară
- 4 anason stelat
- 5 cuisoare
Mod de preparare:
Pregătiți ingredientele.
Curatati si spalati ananasul. Apoi, tăiați ananasul în 4 bucăți, pe lungime si dati pe razatoare.
Adaugati intr-o cratita mare.
Adăugați condimentele si aproximativ 1/3 din zahăr.
Apoi, adăugați sucul de lămâie proaspăt stors.
Amestecați si omogenizati. Fatiti pana se evapora tot sucul, aproximativ 1 ora si apoi incorporati restul de zahar. Mai gatiti pana scade total, inca 1,5 ore.
Lasati sa se raceasca complet, aruncați condimentele.
Transferati in borcane si depozitati la rece sau serviti.
Dulceata de ananas
Savurati!
Dulceata aromata de visine cu lamaie
Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de vişine, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi 1,5 kg zahăr peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. […]
Dulceata de rosii verzi din: rosii, zahar, lamaie, scortisoara, Tonka. Ingrediente: 600 g roşii verzi 300 g zahar sucul de 1/2 lămâie coaja de lamaie Tonka scortisoara Mod de preparare: Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe. Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în […]