Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici

Printeaza

Dulceata de caise si piersici – Ne aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la indemana oricui.

Dulceata va da un gust deosebit deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata de catre toti membrii familiei.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg caise
  • 1kg piersici
  • 1,5 kg zahar
  • 200ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 baton vanilie

 

Mod de preparare:

Caisele si piersicile se spala foarte bine, se scot samburii de la fructe, caisele se lasa in jumatati, iar piersicile dupa ce au fost curatate de coaja se taie in sferturi.

cantaresc fructele si se pun intr-o cratita sau intr-un ceaun. Caisele si piersicile se amesteca bine cu zaharul, se toarna apa, dupa care se pune zeama de lamaie si batonul de vanilie, taiat in doua pe lungime.

Dulceata de caise si piersici se fierbe aproximativ 50 minute amestecand constant mai ales spre final deoarece caisele au tendinta de a se lipi.

Verificati daca dulceata este legata turnand o picatura pe o farfurie rece, daca atunci cand dulceata s-a racit, siropul este cleios puteti sa puneti dulceata de caise si piersici in borcane spalate si uscate.

Borcanele cu dulceata se infileteaza imdediat si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, invelite intr-o patura.

se pastreaza timp indelungat in spatii racoroase si intunecate.

 

Dulceata de caise si piersici

Dulceata de caise si piersici

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir

dovlecei, zahar, apa, lamai, ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1/2 kg zahăr 1 cană apă 2 lămâi 1 rădăcină de ghimbir de circa 3 cm 2 plicuri zahăr vanilinat   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi laşi să se scurgă. Pui la […]

Dulceata de piersici cu ghimbir

piersici, zahar, apa, ghimbir, lamaie. Ingrediente: 2 kg piersici 1 kg zahăr 400 ml apă 2 linguriţe ghimbir ras 1 lămâie   Mod de preparare: Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai în patru. Dizolvi zahărul în apă, pui fructele şi laşi să fiarbă 30 de minute, după […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. O sa incerc si eu dulceata de caise si piersici 😉 Arata foarte bine

  2. Gabriela Constantin

    Buna dulceata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.