Reteta zilei: Dulceata de ceapa si bacon

Printeaza

Dulceata de ceapa si bacon din: bacon, ceapa, sare, cidru de mere, otet, zahar brun, cimbru, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 felii de bacon
  • 4 kg ceapa, feliata
  • 1 lingură sare
  • 2 căni cidru de mere
  • ¼ de cana oțet
  • ¼ cana zahar brun
  • 2 linguri cimbru
  • 2 lingurițe piper

 

Mod de preparare:

Încălziți o tigaie mare si prajiti bacon.

Scoateti bacon si adaugati ceapa și sarea, reduceți focul la mediu, acoperiți tigaia și gătiți până ce ceapa se înmoaie, aproximativ 15 minute.

Se toacă bine bacon și se adaugă în tigaie, impreuna cu ingredientele rămase.

Gătiti descoperit, amestecând ocazional, aproximativ o oră.

Reduceți focul la mic si gătiți, amestecând frecvent, aproximativ 10 minute.

Dacă scade prea tare, adăugați 1/4 cană apa.

Se opreste focul si se pastreaza deoparte sa se raceasca.

Serviti cu paine prajita.

 

Dulceata de ceapa si bacon

Dulceata de ceapa si bacon

 

Pofta buna!

 

 

 

Reteta zilei: Dulceata de portocale

Dulceata de portocale din: portocale, zahar, rom.   Ingrediente: 4 portocale 1,5 pahar de zahar 2 linguri de rom       Mod de preparare: Spalati bine portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul. Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati sucul si zaharul si fierbeti la foc mic. […]

 

Reteta zilei: Dulceata de cirese albe

Dulceata de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi. Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este usor de realizat. Urmati cu atentie pasii descrisi in reteta si veti obtine o dulceata deosebita de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.