Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale din: ceapa rosie, unt, ulei, piper boabe, sare, zahar, otet din vin rosu, suc de portocale. Ingrediente: 1 kg ceapa rosie 60 g unt 30 ml ulei 1 lingurita piper boabe sare, dupa gust 30 g zahar piper negru macinat, dupa gust 1 lingura otet din vin […]
Reteta zilei: Dulceata de ceapa cu cimbru
PrinteazaDulceata de ceapa cu cimbru din: ulei de masline, ceapa, sare, cimbru, piper, sirop de artar, otet.
Ingrediente:
- ¼ cana ulei de masline
- 8 cani ceapa, felii subtiri
- 2 lingurițe sare
- 1 lingură cimbru
- 1 linguriță piper
- 1 cană sirop de arțar
- ¼ cana oțet
Mod de preparare:
Într-o tigaie încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa.
citeste si: Foie gras cu dulceata de ceapa si stafide
Gătiti la foc mediu timp de 10 minute. Reduceți focul și adăugați sare, cimbru și piper.
Acoperiti și gătiti încă 10 minute. Adăugați sirop de arțar. Aduceți la fierbere si si mai gatiti încă 15 minute.
citeste si: Dulceata de ceapa rosie
Opriti focul și adăugați oțetul.
Adaugati amestecul în borcane sterilizate.
Fierbeti borcanele timp de 10 minute.
Pastrati la loc racoros.
Dulceata de ceapa cu cimbru
Pofta buna!
Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale
Reteta zilei: Dulceata de prune
Dulceata de prune din: prune, zahar, scortisoara. Ingrediente Dulceata de prune: 2 kg de prune, fara samburi, tocate 2 kg de zahăr 1 lingura de scortisoara Mod de preparare Dulceata de prune: Se amestecă prunele tocate cu zaharul și scorțișoară și se pun intr-un vas adânc si pastrati deoparte 2-3 ore. […]
Pofta buna!