Dulceata de ardei iute cu capia din: ardei capia rosu, ardei iute, zahar brun, otet, sare. Ingrediente: 500 g ardei capia roşu 500 g ardei iute roşu 1,200 g zahăr brun 1 I oţet de mere cu miere 1/2 linguriţă de sare Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotoare, seminţe şi vinişoarele albe. […]
Reteta zilei: Dulceata de cirese
PrinteazaPe drept vorbind, dulceata de cirese este numita dulceata verii de catre majoritatea pofticiosilor. Pe o felie de paine cu unt sau ca umplutura pentru clatite, dulceata de cirese ocupa un loc de cinste in preferintele noastre.
Ingrediente:
- 1,5kg cirese fara samburi
- 1 kg zahar
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Ciresele se spala, se elimina coditele si se scot samburii.
Intr-o cratita sau intr-un ceaun, se pun ciresele si se amesteca bine cu zaharul si sucul de la o lamaie.
Se lasa la frigider cel putin 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase zeama.
Dulceata de cirese se pune pe foc si se lasa la fiert 40-50 minute avand grija sa se inlature spuma cu o paleta.
Pentru a testa daca dulceata de cirese este suficient de legata, se introduce o farfurie la frigider pentru 5 minute, apoi picurati putina dulceata pe ea, iar daca dulceata nu curge inseamna ca aceasta este gata.
Dulceata de cirese se toarna fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor, inchizandu-se repede capacele.
Borcanele se tin 30 minute intoarse pe capac, dupa care se lasa sa se raceasca invelite intr-o patura.
Dupa ce ati urmat acesti pasi, puteti depozita dulceata de cirese intr-un loc racoros si este gata sa astepte iarna.
Dulceata de cirese
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir
Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir din: ceapa rosie, zahar pudra, zahar, stafide, coniac, vin, ghimbir, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 200 g zahăr pudră 200 g zahăr tos 200 g stafide 50 ml coniac 100 ml vin alb 1 lingură ghimbir ras 1 vârf de cuţit de sare 2 ardei iuţi […]
Dulceata de papadie
Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]
Pofta buna!
Foarte buna dulceata de cirese
Ce bine arata dulceata de cirese!