Ne aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la indemana oricui.
Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata de catre toti membrii familiei.
Dulceata de caise si piersici
Ingrediente:
1,5 kg caise
1kg piersici
1,5 kg zahar
200ml apa
zeama de la o lamaie
1 baton vanilie
Mod de preparare:
Caisele si piersicile se spala foarte bine, se scot samburii de la fructe, caisele se lasa in jumatati, iar piersicile dupa ce au fost curatate de coaja se taie in sferturi.
Se cantaresc fructele si se pun intr-o cratita sau intr-un ceaun. Caisele si piersicile se amesteca bine cu zaharul, se toarna apa, dupa care se pune zeama de lamaie si batonul de vanilie, taiat in doua pe lungime.
Dulceata de caise si piersici se fierbe aproximativ 50 minute amestecand constant mai ales spre final deoarece caisele au tendinta de a se lipi.
Verificati daca dulceata este legata turnand o picatura pe o farfurie rece, daca atunci cand dulceata s-a racit, siropul este cleios puteti sa puneti dulceata de caise si piersici in borcane spalate si uscate.
Borcanele cu dulceata de caise si piersici se infileteaza imdediat si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, invelite intr-o patura.
Dulceata de caise si piersici se pastreaza timp indelungat in spatii racoroase si intunecate.
Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir din: dovlecei, zahar, apa, lamai, ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1/2 kg zahăr 1 cană apă 2 lămâi 1 rădăcină de ghimbir de circa 3 cm 2 plicuri zahăr vanilinat Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi laşi să se scurgă. Pui la […]
Dulceata de piersici cu ghimbir din: piersici, zahar, apa, ghimbir, lamaie. Ingrediente: 2 kg piersici 1 kg zahăr 400 ml apă 2 linguriţe ghimbir ras 1 lămâie Mod de preparare: Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai în patru. Dizolvi zahărul în apă, pui fructele şi laşi să fiarbă 30 de minute, după […]
Reteta dulceata de coacaze rosii din: coacaze, lamaie, zahar. Ingrediente: 1,5 kg coacăze 600 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le laşi la scurs. Le amesteci cu zahărul şi le ţii peste noapte la frigider. A doua zi, le pui la foc împreună cu zeama de lămâie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
O sa incerc si eu dulceata de caise si piersici 😉 Arata foarte bine
Buna dulceata asta!