Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 500 g prune verzi
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămâie
- 2 pahare apă
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Alegi prune verzi şi le tai puţin la ambele capete, le speli, le pui într-un tifon şi le introduci de 2-3 ori în apă clocotită.
Aşezi apoi prunele într-o strecurătoare, să se scurgă bine. Separat, fierbi zahărul cu apa până ce se leagă siropul puţin.
Adaugi prunele, lămâia tăiată felii subţiri şi zahărul vanilat. în timpul fierberii, aduni spuma.
Când dulceaţa e bine legată, o iei de pe foc, o laşi să se răcească, apoi o pui în borcane şi sigilezi.
Dulceaţă de prune verzi
Pofta buna!