Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat.

Dulceaţă de prune verzi

Ingrediente:

  • 500 g prune verzi
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 2 pahare apă
  • 1 plic zahăr vanilat

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi prune verzi şi le tai puţin la am­bele capete, le speli, le pui într-un tifon şi le introduci de 2-3 ori în apă clocotită.

Dulceata_de_prune_verzi_02

Aşezi apoi prunele într-o strecurătoare, să se scurgă bine. Se­parat, fierbi zahărul cu apa până ce se leagă siropul puţin.

Dulceata_de_prune_verzi_03

Adaugi prune­le, lămâia tăiată felii subţiri şi zahărul vanilat. în timpul fierberii, aduni spu­ma.

Dulceata_de_prune_verzi_04

Când dulceaţa e bine legată, o iei de pe foc, o laşi să se răcească, apoi o pui în borcane şi sigilezi.

Dulceata_de_prune_verzi_05

Dulceaţă de prune verzi

Dulceaţă de prune verzi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.