Reteta zilei: Dulceata de visine
PrinteazaGustul dulce, usor acrisor si aroma delicata au facut ca visinele sa fie numite vedetele verii. Pentru a duce aceste bucurii si in timpul iernii va invitam sa incercati dulceata de visine preparata cu fructe proaspat culese si fara conservanti.
Ingrediente:
- 1 kg visine fara samburi
- 1 kg zahar
Mod de preparare:
Visinele se spala, se elimina coditele si se scot samburii. Se cantareste un 1 kg de visine fara samburi. Intr-o cratita sau intr-un ceaun, se pun visinele si se amesteca bine cu zaharul.
Se lasa la frigider cel putin 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase sucul.
Dulceata de visine se pune pe foc si se fierbe moderat pana cand siropul este bine legat avand grija sa se inlature spuma cu o paleta.
Pentru a testa daca dulceata de visine este suficient de legata, se introduce o farfurie la frigider pentru 5 minute, apoi picurati putina dulceata pe ea, iar daca dulceata nu curge inseamna ca aceasta este gata.
Dulceata de visine se toarna fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor, inchizandu-se repede capacele. Borcanele cu dulceata se lasa sa se raceasca invelite intr-o patura pana a doua zi.
Dulceata de visine se pastreaza foarte bine pe timp indelungat si satisface cele mai pretentioase gusturi.
Dulceata de visine
Pofta buna!
Foarte buna dulceata de visine