Reteta zilei: Dulceata de visine

Printeaza

Gustul dulce, usor acrisor si aroma delicata au facut ca visinele sa fie numite vedetele verii. Pentru a duce aceste bucurii si in timpul iernii va invitam sa incercati dulceata de visine preparata cu fructe proaspat culese si fara conservanti.

Dulceata de visine

Dulceata de visine

 

Ingrediente:

  • 1 kg visine fara samburi
  • 1 kg zahar

 

 

 

Mod de preparare:

Visinele se spala, se elimina coditele si se scot samburii. Se cantareste un 1 kg de visine fara samburi. Intr-o cratita sau intr-un ceaun, se pun visinele si se amesteca bine cu zaharul.

Se lasa la frigider cel putin 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase sucul.

Dulceata de visine

Dulceata de visine se pune pe foc si se fierbe moderat pana cand siropul este bine legat avand grija sa se inlature spuma cu o paleta.

Dulceata de visine

Pentru a testa daca dulceata de visine este suficient de legata, se introduce o farfurie la frigider pentru 5 minute, apoi picurati putina dulceata pe ea, iar daca dulceata nu curge inseamna ca aceasta este gata.

Dulceata de visine

Dulceata de visine se toarna fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor, inchizandu-se repede capacele. Borcanele cu dulceata se lasa sa se raceasca invelite intr-o patura pana a doua zi.

Dulceata de visine

Dulceata de visine se pastreaza foarte bine pe timp indelungat si satisface cele mai pretentioase gusturi.

Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna dulceata de visine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.