Reteta zilei: Dulceata de pepene galben
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina.
- 1 pepene galben (circa 1,5 kg)
- 1 kg zahar
- 100 g fistic
- 50 g ghimbir proaspat
- 1 lingurita cu pectina
Mod de preparare:
Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu linguriţa.
Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu linguriţa.
A doua zi, pune pe foc, amestecând uşor. Adaugă ghimbirul, pectina şi adună spuma de câte ori este nevoie. Umple borcanele cu dulceaţa călduţă. Capsează- le şi aşază-le cu gura în jos, cam două ore.
Dulceata de pepene galben:
Pofta buna!