Reteta zilei: Dulceata de pepene galben

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina.

Ingrediente:Dulceata de pepene galben

  • 1 pepene galben (circa 1,5 kg)
  • 1 kg zahar
  • 100 g fistic
  • 50 g ghimbir proaspat
  • 1 lingurita cu pectina

 

 

Mod de preparare:

Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu linguriţa.

Dulceata_de_pepene_galben

Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu linguriţa.

Dulceata_de_pepene_galben_1

A doua zi, pune pe foc, amestecând uşor. Adau­gă ghimbirul, pectina şi adu­nă spuma de câte ori este nevoie. Umple borcanele cu dulceaţa călduţă. Capsează- le şi aşază-le cu gura în jos, cam două ore.

Dulceata_de_pepene_galben_2

Dulceata de pepene galben:

Dulceata de pepene galben

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.