Cotlete de Porc cu Glazură de Hrean: O Rețetă Picantă și Plină de Gust. Hreanul, cu aroma sa intensă și ușor picantă, conferă o dimensiune nouă suculenței cărnii de porc, transformând o cină obișnuită într-o experiență culinară memorabilă. Ingrediente Cotlete de porc: 4 cotlete, de preferat cu os, pentru mai multă aromă. Hrean ras: 3 […]
Reteta zilei: Dulceata de visine
PrinteazaDulceata de visine – Gustul dulce, usor acrisor si aroma delicata au facut ca visinele sa fie numite vedetele verii. Pentru a duce aceste bucurii si in timpul iernii va invitam sa incercati dulceata de visine preparata cu fructe proaspat culese si fara conservanti.
Ingrediente:
- 1 kg visine fara samburi
- 1 kg zahar
Mod de preparare:
Visinele se spala, se elimina coditele si se scot samburii. Se cantareste un 1 kg de visine fara samburi. Intr-o cratita sau intr-un ceaun, se pun visinele si se amesteca bine cu zaharul.
lasa la frigider cel putin 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase sucul.
pune pe foc si se fierbe moderat pana cand siropul este bine legat avand grija sa se inlature spuma cu o paleta.
Pentru a testa daca dulceata de visine este suficient de legata, se introduce o farfurie la frigider pentru 5 minute, apoi picurati putina dulceata pe ea, iar daca dulceata nu curge inseamna ca aceasta este gata.
toarna fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor, inchizandu-se repede capacele.
Borcanele cu dulceata se lasa sa se raceasca invelite intr-o patura pana a doua zi.
pastreaza foarte bine pe timp indelungat si satisface cele mai pretentioase gusturi.
Dulceata de visine
Pofta buna!
Sirop de anghinare pentru digestie
Sirop de anghinare pentru digestie: Remediu natural pentru stimularea funcțiilor digestive. Anghinarea (Cynara scolymus) este cunoscută pentru proprietățile sale hepatoprotectoare și stimulatoare ale digestiei. Siropul de anghinare ajută la reglarea secrețiilor biliare, susține sănătatea ficatului și îmbunătățește procesul digestiv, fiind un remediu natural eficient împotriva balonării și disconfortului abdominal. Ingrediente 500 g frunze proaspete sau […]
Foarte buna dulceata de visine