Escalop de porc la gratar din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 8 felii de carne de porc 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 4 linguri suc de lamaie 4 rosii 2 linguri coriandru verde […]
Reteta zilei: Escalop de porc cu mere caramelizate
PrinteazaEscalop de porc cu mere caramelizate din: cartofi, mar, usturoi, ou, unt, ulei de masline, prosciutto, escalop de porc, salvie, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 cartofi, rasi
- 1 mar, ras
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ou, batut
- unt
- 1 lingura ulei de masline
- 4 felii prosciutto
- 4 bucati escalop de porc
- 4 frunze salvie
- 1 mar, taiat felii
- 2 linguri unt
- sare si piper
- mere caramelizate, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Scurgeti bine cartofii si marul rase. Amestecati cu ou, usturoi si asezonati.
Impartiti in 4 gramezi si asezati intr-o tava de copt. Stropiti cu putin ulei si rumeniti in cuptor 10 minute.
Intre timp, pe fiecare felie de prosciutto asezati bucatile de carne de porc.
Adaugati cate o frunza de salvie si feliile de mar, apoi unt.
Inveliti in prosciutto. Scoateti tava din cuptor, intoarceti cartofii si asezati deasupra escalopul. Gatiti inca 20 de minute.
Serviti escalopul cu mere caramelizate.
Escalop de porc cu mere caramelizate
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!