Reteta zilei: Escalop de porc cu mere caramelizate

Printeaza

Escalop de porc cu mere caramelizate din: cartofi, mar, usturoi, ou, unt, ulei de masline, prosciutto, escalop de porc, salvie, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 2 cartofi, rasi
  • 1 mar, ras
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ou, batut
  • unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 felii prosciutto
  • 4 bucati escalop de porc
  • 4 frunze salvie
  • 1 mar, taiat felii
  • 2 linguri unt
  • sare si piper
  • mere caramelizate, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Scurgeti bine cartofii si marul rase. Amestecati cu ou, usturoi si asezonati.

Impartiti in 4 gramezi si asezati intr-o tava de copt. Stropiti cu putin ulei si rumeniti in cuptor 10 minute.

Escalop de porc cu mere caramelizate
Intre timp, pe fiecare felie de prosciutto asezati bucatile de carne de porc.

Adaugati cate o frunza de salvie si feliile de mar, apoi unt.

Escalop de porc cu mere caramelizate
Inveliti in prosciutto. Scoateti tava din cuptor, intoarceti cartofii si asezati deasupra escalopul. Gatiti inca 20 de minute.

Escalop de porc cu mere caramelizate
Serviti escalopul cu mere caramelizate.

Escalop de porc cu mere caramelizate

Escalop de porc cu mere caramelizate

Escalop de porc cu mere caramelizate

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Escalop de porc la gratar

Escalop de porc la gratar 

Escalop de porc la gratar din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 8 felii de carne de porc 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 4 linguri suc de lamaie 4 rosii 2 linguri coriandru verde […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.