Reteta zilei: Fasole neagra picanta cu cartofi dulci
PrinteazaFasole neagra picanta cu cartofi dulci din: cartofi dulci, fasole neagra, ceapa, usturoi, ardei iuti, rosii, scortisoara, paprika, praf de chili, cimbru, sirop de artar, bere, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 2-3kg cartofi dulci
- 1 1/2 cani fasole neagra
- 1 ceapa, cuburi
- 3 catei de usturoi tocat
- 2 ardei iuti, felii
- 2 kg rosii
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita paprika
- 1 lingura praf de chili
- 2 lingurite de cimbru
- 1/4 ceasca sirop de arțar
- 1 ceasca bere sau apa
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper
- ceapa si ardei iute, pentru servire
Mod de preparare:
Inmuiati peste noapte fasolea. Fierbeti cel putin o ora si pastrati deoparte. Scoateti cotorul de la rosii.
Taiati sfertri si procesati la blender pana la omogenizare. Intr-o oala mare, incalziti 2 linguri de ulei, gatiti ceapa pana se inmoaie.
Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se condimenteaza cu sare si piper.
Gatiti pentru cateva minute si se adauga scortisoara, paprika, praf de chili si cimbru.
Gatiti timp de 1 minut si apoi se adauga rosiile si fasolea. condimenteaza cu sare si gatiti aproximativ o ora.
incalzeste cuptorul la 200C. Curatati si taiati cartofii cuburi. Asezati intr-o tava si stropiti cu 1 lingura de ulei de masline, presarati sare si piper si dati la cuptor 40 de minute.
Adaugati in oala siropul de art, bere sau apa si apoi se adauga cartofii.
Fierbeti pana scade si se ingroasa. Se decoreaza cu ceapa si ardei iute si se serveste.
Fasole neagra picanta cu cartofi dulci
Pofta buna!