Reteta zilei: Fasole rosie cu ciocanele de pui
PrinteazaFasole rosie cu ciocanele de pui din: ciocanele de pui, ceapa, usturoi, ketchup, sare, piper, ghimbir, cimbru, sos worcestershire, rosie, ardei iute, apa, fasole rosie, zahar brun, ulei.
Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, fibre, fier, magneziu și vitamine din complexul B. De asemenea, conține cantități semnificative de antioxidanți și fitonutrienți benefici pentru sănătate.
onsumul de fasole roșie poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Fibrele sale solubile ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, reducerea colesterolului și menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control. Fasolea roșie poate contribui și la menținerea unei greutăți sănătoase și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Ingrediente:
- 8 ciocanele de pui
- 2 cepe, tocate
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita de ketchup
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita ghimbir ras
- 3 crengute de cimbru
- 3 picaturi sos worcheshire
- 1 rosie, tocata
- 1/4 ardei iute
- 2 cani de apa
- 1 cutie fasole rosie
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Spalati si asezonati puiul cu toate ingredientele , cu exceptia apei , fasolei , zaharului si uleiului.
Lasati la marinat timp de aproximativ 2 ore si 15 minute.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine.
Dupa ce se topeste adaugati bucatile de pui.
Se amesteca usor pana se caramelizeaza pe toate partile.
Puneti capacul, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic pentru 5-8 minute.
Scoateti capacul si lasati cateva minute. Se adauga 2 cani de apa si fasolea rosie.
Puneti capacul, se fierbe timp de 20 minute.
Asezonati dupa gust, lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Fasole rosie cu ciocanele de pui
Pofta buna!