Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi

Printeaza

Fasole verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper.

Fasole verde cu sos de usturoi

Fasole verde cu sos de usturoi

 

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde, taiata si spalata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • ½ lingurita sare
  • ½ ceasca iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • Piper proaspat macinat, dupa gust

 

Mod de preparare:

Fierbeti fasolea verde pentru 6-8 minute in apa clocotita. Transferati intr-un bol de apa cu gheata sa se raceasca, apoi se scurge si se usuca cu un prosop de bucatarie.

Fasole verde cu sos de usturoi

Intre timp, amestecati usturoiul cu sare. Intr-un castron mare, se amesteca pasta de usturoi cu iaurt, ulei, suc de lamaie, patrunjel si piper.

Fasole verde cu sos de usturoi

Se adauga fasolea verde si amestecati bine. Dati la frigider pentru aproximativ 1 ora. Se serveste rece.

Fasole verde cu sos de usturoi

Fasole verde cu sos de usturoi

Fasole verde cu sos de usturoi

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Imi place ce ai facut cu fasolea

  2. E de post reteta asta, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.