Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi
PrinteazaFasole verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde, taiata si spalata
- 2 catei de usturoi, tocati
- ½ lingurita sare
- ½ ceasca iaurt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de suc proaspat de lamaie
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- Piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea verde pentru 6-8 minute in apa clocotita. Transferati intr-un bol de apa cu gheata sa se raceasca, apoi se scurge si se usuca cu un prosop de bucatarie.
Intre timp, amestecati usturoiul cu sare. Intr-un castron mare, se amesteca pasta de usturoi cu iaurt, ulei, suc de lamaie, patrunjel si piper.
Se adauga fasolea verde si amestecati bine. Dati la frigider pentru aproximativ 1 ora. Se serveste rece.
Fasole verde cu sos de usturoi
Pofta buna!
Imi place ce ai facut cu fasolea
E de post reteta asta, nu-i asa?