Reteta zilei: Fatteh cu pui si sos
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de fatteh cu pui din: piept de pui, paine toast, sos tahina, iaurt, lamaie, ulei de masline, foi de dafin, curry, boia iute, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 gr piept de pui
- 200 gr pâine toast
- 50 gr sos tahina
- 200 gr iaurt
- 1/2 lămâie
- 30 ml ulei de măsline
- 2 foi de dafin
- 2 gr curry
- 4 gr boia iute
- 5 gr praf de usturoi
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în fâşii subţiri, apoi se pune la fiert într-un vas în care deja clocoteşte apă cu sare, piper, foi de dafin, curry şi boia.
Pentru sos, într-un castronel se amestecă iaurtul, sosul tahina, praful de usturoi şi zeamă de lămâie după gust. Boiaua se căleşte în restul de ulei.
Feliile de pâine se taie în sferturi, apoi în două, iar triunghiurile rezultate se rumenesc uşor pe toate părţile în jumătate din ulei.
Pâinea prăjită se aşează pe o farfurie, peste ea se pune puiul fiert, se toarnă sosul pe deasupra şi se ornează cu picături de ulei în care s-a călit boia.
Pentru acest preparat, pâinea se prăjeşte imediat înaintea servirii, iar pieptul de pui va sta în zeama în care a fiert şi se va scoate numai în momentul servirii.
Fatteh cu pui si sos
Poftă bună!
A iesit bun, ca din poze arata bine rau
Buna, buna, imi place reteta asta