Ficat de porc cu ceapa din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 2 cepe mari 50 g unt 4 linguri cu ulei de măsline oţet pătrunjel sare piper Mod de preparare: Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt şi ulei încins. Când a devenit aurie, […]
Reteta zilei: Ficat de porc cu ceapa la tigaie
PrinteazaFicat de porc cu ceapa la tigaie din: ficat de porc, lapte, ceapa, faina, sare, ulei, piper, piure de cartofi.
- 1 kg de ficat de porc
- 1 cană de lapte
- 1 ceapa (decojita)
- 1/2 cană de făină
- sare, dupa gust
- 3 linguri ulei
- piper, după gust
- piure de cartofi, pentru servire
Mod de preparare:
Clătiți ficatul și îndepărtați membrana exterioară subțire (dacă există). Feliați.
Înmuiați feliile de ficat în lapte timp de 1/2 – 1 oră.
Tăiați ceapa în inele și apoi tăiați inelele în sferturi.
Într-o tigaie mare la foc mediu, încălziți 3 linguri de ulei.
Dati feliile de ficat prin făină și rumeniti pentru aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Condimentati, după gust cu sare și piper.
Adăugați ceapa și gatiti aproximativ 5 minute.
Serviți cu piure de cartofi.
Ficat de porc cu ceapa la tigaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Ficatei de pui cu ceapa si usturoi
Ficatei de pui cu ceapa si usturoi din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g ficăţei 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare si piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pun la foc […]
Sarmale cu ficat de porc din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g […]
Pofta buna!