Reteta zilei: Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Printeaza

Ficat de porc cu ceapa la tigaie din: ficat de porc, lapte, ceapa, faina, sare, ulei, piper, piure de cartofi.

 

Ingrediente: Ficat de porc cu ceapa la tigaie

  • 1 kg de ficat de porc
  • 1 cană de lapte
  • 1 ceapa (decojita)
  • 1/2 cană de făină
  • sare, dupa gust
  • 3 linguri ulei
  • piper, după gust
  • piure de cartofi, pentru servire

 

Mod de preparare:

Clătiți ficatul și îndepărtați membrana exterioară subțire (dacă există). Feliați.

Înmuiați feliile de ficat în lapte timp de 1/2 – 1 oră.

Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Tăiați ceapa în inele și apoi tăiați inelele în sferturi.

Într-o tigaie mare la foc mediu, încălziți 3 linguri de ulei.

Dati feliile de ficat prin făină și rumeniti pentru aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Condimentati, după gust cu sare și piper.

Adăugați ceapa și gatiti aproximativ 5 minute.

Serviți cu piure de cartofi.

Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Ficat de porc cu nucsoara

Ficat de porc cu ceapa

Ficat de porc cu ceapa din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 2 cepe mari 50 g unt 4 linguri cu ulei de măsline oţet pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt şi ulei încins. Când a devenit aurie, […]

Ficăţei de pui la capac

Ficatei de pui cu ceapa si usturoi 

Ficatei de pui cu ceapa si usturoi din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g ficăţei 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare si piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la foc […]

 

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale cu ficat de porc

Sarmale cu ficat de porc din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.