Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar

Printeaza

O reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie, unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel, sare, piper, faina si unt.

 

Ficat de vitel cu sos de muştar

Ficat de vitel cu sos de muştar

Ingrediente:

  • 2 cepe rosii, felii subtiri
  • 3 linguri de unt
  • 1/4 cana de oțet de vin alb
  • 1/2 cana supa manzat
  • 1 lingura cu varf de mustar Dijon
  • 3-4 felii de ficat de vițel
  • Sare și piper
  • faină
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa rosie in 2 linguri de unt pana se inmoaie. Adaugați oțet și lasati la fiert pana cand lichidul se reduce la jumatate. Adaugați supa și fierbeti pana cand lichidul se reduce la jumatate din nou.

Incorporati 1 lingura de unt si amestecati pana se omogenizeaza, apoi adaugati muștarul. Pastrati sosul cald. Asezonati ficatul cu sare și piper, apoi dati prin faina. Prajiti cate 3 minute pe fiecare parte in unt.

Ficat de vitel cu sos de muştar

Serviti cu o garnitura simpla din: spanac, bacon, ulei, sare si piper. Spanacul se spala, se curata . Se pune apa la fiert si atunci cand da in clocot se adauga spanacul pentru 10-15 minute. Baconul se taie cubulete si se prajeste in ulei pentru cateva minute, apoi se adauga spanacul fiert.

Ficat de vitel cu sos de muştar

Se condimenteaza cu sare si piper obtinandu-se o garnitura delicioasa pentru ficatul de vitel cu sos de mustar.

Ficat_de_vitel_cu_sos_de_mustar_04

Ficat de vitel cu sos de muştar

 

Ficat de vitel cu sos de muştar

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.