Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar
PrinteazaO reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie, unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel, sare, piper, faina si unt.
Ingrediente:
- 2 cepe rosii, felii subtiri
- 3 linguri de unt
- 1/4 cana de oțet de vin alb
- 1/2 cana supa manzat
- 1 lingura cu varf de mustar Dijon
- 3-4 felii de ficat de vițel
- Sare și piper
- faină
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Sotati ceapa rosie in 2 linguri de unt pana se inmoaie. Adaugați oțet și lasati la fiert pana cand lichidul se reduce la jumatate. Adaugați supa și fierbeti pana cand lichidul se reduce la jumatate din nou.
Incorporati 1 lingura de unt si amestecati pana se omogenizeaza, apoi adaugati muștarul. Pastrati sosul cald. Asezonati ficatul cu sare și piper, apoi dati prin faina. Prajiti cate 3 minute pe fiecare parte in unt.
Serviti cu o garnitura simpla din: spanac, bacon, ulei, sare si piper. Spanacul se spala, se curata . Se pune apa la fiert si atunci cand da in clocot se adauga spanacul pentru 10-15 minute. Baconul se taie cubulete si se prajeste in ulei pentru cateva minute, apoi se adauga spanacul fiert.
Se condimenteaza cu sare si piper obtinandu-se o garnitura delicioasa pentru ficatul de vitel cu sos de mustar.
Ficat de vitel cu sos de muştar
Pofta buna!
Asta-mi place 🙂