Reteta zilei: Fidea cu ciuperci si lime

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de fidea cu ciuperci si lime din: fidea, ciuperci, ulei de masline, lamaie verde, crengute de menta, sare si piper alb.

Fidea cu ciuperci si lime

Ingrediente:

  • 400 gr fidea
  • 300 gr ciuperci
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lămâie verde
  • 1 crenguţă de mentă
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Fideaua se fierbe 5-6 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se scurge de zeamă şi se ţine la cald.

Fidea cu ciuperci si lime

Ciupercile se spală, se scurg bine de apă, se taie în bucăţi mai mici şi se călesc într-o tigaie cu ulei. Când au început să se rumeneas­că, se adaugă usturoiul şi feliuţe de lămâie.

Fidea cu ciuperci si lime

După ce s-au călit, se sting cu puţină zeamă în ca­re a fiert fideaua, apoi se condimentează cu sare şi piper după gust.

Fidea cu ciuperci si lime

Peste ciuperci se ada­ugă fideaua fiartă, se ames­tecă uşor, apoi se călesc îm­preună până când sosul din tigaie scade, după care se serveşte fierbinte, ornată cu frunze de mentă.

Fidea cu ciuperci si lime

După ce se scurge bine de apă, fideaua trebuie stropită cu puţin ulei şi amestecată, pentru ca firele de paste să nu se lipească între ele.

Fidea cu ciuperci si lime

Fidea cu ciuperci si lime

Poftă bună!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.