Reteta zilei: Fidea cu ciuperci si lime
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de fidea cu ciuperci si lime din: fidea, ciuperci, ulei de masline, lamaie verde, crengute de menta, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 400 gr fidea
- 300 gr ciuperci
- 30 ml ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 lămâie verde
- 1 crenguţă de mentă
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Fideaua se fierbe 5-6 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se scurge de zeamă şi se ţine la cald.
Ciupercile se spală, se scurg bine de apă, se taie în bucăţi mai mici şi se călesc într-o tigaie cu ulei. Când au început să se rumenească, se adaugă usturoiul şi feliuţe de lămâie.
După ce s-au călit, se sting cu puţină zeamă în care a fiert fideaua, apoi se condimentează cu sare şi piper după gust.
Peste ciuperci se adaugă fideaua fiartă, se amestecă uşor, apoi se călesc împreună până când sosul din tigaie scade, după care se serveşte fierbinte, ornată cu frunze de mentă.
După ce se scurge bine de apă, fideaua trebuie stropită cu puţin ulei şi amestecată, pentru ca firele de paste să nu se lipească între ele.
Fidea cu ciuperci si lime
Poftă bună!
Simplu si bun