Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu
PrinteazaFidea de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, faina de porumb.
Ingrediente:
- ulei de gatit
- 150 g de fidea de orez, inmuiata in apa calda si scursa
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 bucatica de ghimbir, tocat
- 2 ardei iuti, tocati
- 1-2 ciuperci mari, feliate pe lungime
- 1/4 bucata tofu prajit, feliat
- 10 pastai mazare
- 3 frunze de varza chinezeasca, feliate
- un pumn de arpagic, taiat pe jumatate
- 2 linguri sos de fasole
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de sos de stridii
- un strop de ulei de susan
- un strop de vin
- 3/4 ceasca de supa
- faina de porumb
Mod de preparare:
Pregatiti ciupercile, tofu si legumele. Amestecati bine toate condimentele intr-un castron. Incalziti wok-ul, apoi adaugati ulei, lasati sa se incalzeasca si adaugati fideaua. Prajiti usor. Scoateti si pastrati calda.
Sotati usturoiul, ghimbirul si chili in ulei timp de 30 de secunde, adaugati ciuperci si tofu si continuati sa gatiti pentru inca 30 de secunde. Adaugati restul de legume cu exceptia arpagicului si amestecati bine.
Adaugati amestecul de sos si mai gatiti 1 minut. Adaugati arpagic si amestecati bine. Puneti putina faian pentru a ingrosa sosul. Se toarna legumele impreuna cu sosul calde pente fideaua de orez si serviti imediat.
Fidea de orez prajita cu sos si tofu
Pofta buna!