Reteta zilei: File de tilapia in crusta
PrinteazaFile de tilapia in crusta din: tortilla, boia, chimen, piper cayenne, sare, pudra de ceapa, praf de usturoi, oua, faina, file de tilapia, ulei, limeta, coriandru.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 8 tortilla de porumb, tăiate în sferturi
- 1 1/2 lingurite boia
- 2 lingurite chimen
- 1/2 lingurita piper cayenne
- sare
- 3/4 linguriță pudra de ceapă
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- 2 oua
- 1/2 cană faina
- 1 1/2 fileuri de tilapia
- ulei
- 1 limeta, tăiata felii, pentru servire
- coriandru, pentru garnitura
Mod de preparare:
Combina tortilla de porumb, boia de ardei, chimen, ardei iute, 1 1/2 lingurite de sare, praf de ceapa si praf de usturoi în blender.
Procesati pana la omogenizare. Se transferă pe o farfurie.
Spargeti ouale intr-un castron mare, bateti cu o furculita.
Puneți făina pe o farfurie. Intr-o tava asezati folie de aluminiu.
Asezonati pestele cu 1/4 linguriță de sare. Dati prin amestecul de făină.
Apoi prin ou.
Si la sfarsit prin firimituri.
Așezați fileurile in tava. Acoperiti si dati la frigider aproximativ 1 ora.
Incalziti ulei intr-o tigaie. Scufundati pestele si prajiti cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se transfera pe un platou. Se serveste cu felii de limeta si coriandru.
File de tilapia in crusta
Pofta buna!
Arata foarte bine!