Reteta zilei: File de tilapia in crusta

Printeaza

File de tilapia in crusta din: tortilla, boia, chimen, piper cayenne, sare, pudra de ceapa, praf de usturoi, oua, faina, file de tilapia, ulei, limeta, coriandru.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 8 tortilla de porumb, tăiate în sferturi
  • 1 1/2 lingurite boia
  • 2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • sare
  • 3/4 linguriță pudra de ceapă
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 2 oua
  • 1/2 cană faina
  • 1 1/2 fileuri de tilapia
  • ulei
  • 1 limeta, tăiata felii, pentru servire
  • coriandru, pentru garnitura

Mod de preparare:

Combina tortilla de porumb, boia de ardei, chimen, ardei iute, 1 1/2 lingurite de sare, praf de ceapa si praf de usturoi în blender.

Procesati pana la omogenizare. Se transferă pe o farfurie.

Spargeti ouale intr-un castron mare, bateti cu o furculita.

Puneți făina pe o farfurie. Intr-o tava asezati folie de aluminiu.

Asezonati pestele cu 1/4 linguriță de sare. Dati prin amestecul de făină.

Apoi prin ou.

Si la sfarsit prin firimituri.

Așezați fileurile in tava. Acoperiti si dati la frigider aproximativ 1 ora.

Incalziti ulei intr-o tigaie. Scufundati pestele si prajiti cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Se transfera pe un platou. Se serveste cu felii de limeta si coriandru.

 

File de tilapia in crusta

File_de_tilapia_in_crusta_07

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.