Reteta zilei: File de pastrav in sampanie
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 600 gr păstrăv
- 200 ml şampanie
- 50 gr ceapă
- 100 gr morcovi
- 50 gr mazăre
- 50 gr adrei gras
- 1/2 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se îndepărtează capul, oasele şi pielea. Fileurile se pun separat, iar restul se pune la fiert în apă cu sare împreună cu ceapa, mazărea şi morcovii întregi pentru circa 15 minute.
Când ceapa şi morcovii s-au înmuiat, se adaugă ardeiul şi usturoiul feliat. Fileurile se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se ţin la rece circa 20 de minute.
Când sunt fierte, legumele se scot separat. în zeama rămasă se fierb fileurile, apoi se scot şi se ţin la cald, iar zeama se condimentează şi se strecoară.
Intr-un vas puţin adânc se pun felii de morcovi, boabe de mazăre, felii de ardei şi apoi fileurile de peşte, se stropeşte totul cu zeama în care au fiert, iar pe deasupra cu spumă de şampanie.
Se pot folosi şi fileuri de păstrăv, dar pentru zeama trebuie oase, cap şi coadă de la un alt peşte, pentru a susţine gustul.
File de pastrav in sampanie
Poftă bună!
N-am mancat niciodata asa ceva!