Reteta zilei: File de porc cu cas si legume
PrinteazaO reteta delicioasa de File de porc cu cas si legume din: file de porc, cas, smantana, unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 gr file de porc
- 100 gr caş proaspăt
- 100 gr smântână
- 50 gr unt
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de ridichi
- 4 fire de mărar
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie în inele subţiri, apoi se pune la călit în jumătate din cantitatea de unt, se adaugă caşul tăiat cubuleţe şi smântână, după care se fierbe totul pe foc mic circa 5 minute.
Fileul de porc se spală, se şterge bine de apă, se taie în 4 felii mai groase, apoi fiecare felie se despică mai mult de jumătate, imitând aripile unui fluture.
Carnea se condimentează cu sare şi piper, apoi se pune la prăjit în restul de unt, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, folosind câte o scobitoare pentru a nu se deschide prea mult.
Ridichiile se toacă mărunt, se amestecă cu sosul de brânză şi se condimentează cu sare şi piper. Carnea se aşează pe farfurii, deasupra se toarnă sosul şi se ornează cu felii de ridichi şi frunze de mărar.
File de porc cu cas si legume
Poftă bună!
Foarte bun fileul de porc