Reteta zilei: File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie

Printeaza

File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie din: somon, unt, miere, sos de soia, zahar brun, ghimbir, usturoi, lamaie, amidon, nuci pecan, pesmet, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon
  • 2 linguri unt nesărat
  • 1/4 cana miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 lingurite amidon

Ingrediente pentru crusta:

  • 1/2 cana nuci pecan
  • 1/2 cană pesmet
  • 1/4 cană de frunze proaspete de patrunjel
  • sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 C.

Pentru a pregati crusta, combinati la blender nuci pecan, pesmet și pătrunjel, adaugati sare și piper, dupa gust.

Dati fileurile de somon prin acest amestec.

Se topește untul într-o tigaie mare.

Adaugati somonul si rumenti pe ambele parti, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.

Dati apoi la cuptor aproximativ 10-12 de minute.

Pentru a face glazura de lamaie, combinati miere, sos de soia, zahăr brun, ghimbir, usturoi, suc de lamaie si amidonul într-o cratiță mică la foc mediu.

Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe aproximativ 3-4 minute. Serviti somonul cu glazura de lamaie.

 

File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie

File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata, imi place mult, mai ales somonul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.