Reteta zilei: File de somon la cuptor

Printeaza

File de somon la cuptor din: miere, ulei de masline, ceapa, suc de lamaie, coaja de lamaie, fileuri de somon, smantana, piper, frunze de macris, marar, frunze de tarhon.

 

Ingrediente marinata:

  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri ceapa tocata
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie, rasa
  • 6 fileuri de somon

Ingrediente sos de lamaie:

  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura de suc ​​proaspat de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie, rasa
  • sare si piper negru

Ingrediente salata de macris:

  • 1 1/2 cani frunze de macris
  • 1/4 ceasca marar proaspat
  • 1/4 ceasca frunze de tarhon proaspat
  • 2 lingurite de suc ​​proaspat de lamaie
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • sare si piper negru
  • 6 felii de lamaie pentru servire

 

Mod de preparare:

Preparati marinata: amestecati mierea, uleiul de masline, ceapa, sucul de lamaie si coaja de lamaie intr-un vas.

Adaugati fileurile de somon si lasati sa se marineze aproximativ 1 ora cu vasul acoperit.

Pregatiti sosul de lamaie: bateti smantana, sucul de lamaie si coaja de lamaie intr-un bol mic.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Pastrati deoparte. Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti folie de aluminiu si ungeti cu ulei.

Transferati fileurile de somon marinate in tava.

Dati la cuptor pentru aproximativ 14 minute.

Intre timp preparati salata, amestecati toate ingredientele intr-un bol si asezonati dupa gust cu sare si piper.

Scoateti fileurile din cuptor, puneti pe farfurii, adaugati cate 1-2 linguri de salata, stropiti cu sos de lamaie si garnisiti cu felii de lamaie.

File de somon la cuptor

File de somon la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.