Reteta zilei: Floricele cu caramel

Printeaza

Floricele cu caramel din: porumb de floricele, zahar brun, unt, sirop de artar, bicarbonat, sare, esenta de vanilie.

Ingrediente: 

  • 1 cană porumb de floricele
  • 2 cesti zahar brun
  • 1 cana unt nesarat
  • 1/4 cană sirop de arțar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Intr-o cratita incalzti un pic de ulei si adaugati porumbul, acoperiti si agitati pana se fac floricelele. Transferati in tava.

Floricele_cu_caramel
Într-un vas mediu, se combină siropul de artar, zahăr si unt.

Se aduce la fierbere timp de 5 minute.

Floricele_cu_caramel_02

Incorporati apoi bicarbonat de sodiu, sare si vanilie.

Se toarnă caramel peste floricele si amestecati.

Floricele_cu_caramel_03

Serviti imediat.

Floricele_cu_caramel_04

Floricele cu caramel

Floricele_cu_caramel_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Floricele cu parmezan şi muştar

Floricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan, razuit   Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190 […]

Floricele cu crema de alune

Floricele cu crema de alune

O reteta de fursecuri cu zahar tos, oua, faina, frisca, ciocolata neagra pudra de scortisoare, praf de copt, nuca de cocos, lamaie, sare si crema de alune. Ingrediente: zahăr tos două ouă 400 g făină 500 ml frişcă 300 g cioco­lată neagră o linguriţă de pudră de scorţişoară o linguriţă de praf de copt 100 […]

Floricele cu ciocolată

Floricele cu ciocolată

Floricele cu ciocolată Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g zahăr tos două ouă o portocală 250 ml lapte dulce două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de pliculeţ cu praf de copt 200 g ciocolată neagră sare mingiuţe pentru decor Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet, apoi se dă […]

 

Reteta zilei: Mix de popcorn cu migdale si caramel

Mix de popcorn cu migdale si caramel din: popcorn, migdale, praf de copt, scortisoara, ghimbir, mucsoara, cuisoare, unt, zahar brun, melasa, apa, sare, vanilie.   Ingrediente:  12 cesti popcorn 1 ceașcă de migdale 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 1 lingurita de ghimbir ½ linguriță de nucșoară ¼ linguriță Cuișoare ½ cești […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.