Reteta zilei: Floricele de porumb cu sirop de ciocolata si sare de mare

Printeaza

Floricele de porumb cu sirop de ciocolata si sare de mare din: boabe de porumb, ulei, nuca de cocos, ciocolata neagra, ulei de cocos.

 

Ingrediente:

  • 1/2 cană de boabe de porumb
  • 5 linguri de ulei
  • 1/2 ceașcă nucă de cocos
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • sare de mare

Mod de preparare:

Se toarnă porumbul intr-o cratita cu capac impreuna cu uleiul. Gatiti la foc potrivit.

Scoateti din cratita si asezati intr-un singur strat intr-o tava.

Se presara floricele cu nucă de cocos.

Floricele_de_porumb_cu_sirop_de_ciocolata_si_sare_de_mare

Într-un bol amestecati ciocolata neagra topita cu uleiul de cocos.

Floricele_de_porumb_cu_sirop_de_ciocolata_si_sare_de_mare_02

Stropiti floricelele cu amestecul de ciocolata si presarati cu sare de mare.

Dati la rece jumatate de ora.

Floricele_de_porumb_cu_sirop_de_ciocolata_si_sare_de_mare_03
Serviti apoi imediat.

Floricele_de_porumb_cu_sirop_de_ciocolata_si_sare_de_mare_04

 

Floricele de porumb cu sirop de ciocolata si sare de mare

 

Floricele_de_porumb_cu_sirop_de_ciocolata_si_sare_de_mare_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stiulete de porumb

Stiulete de porumb Un ştiulete de porumb fierbinte şi uns cu unt este una dintre cele mai bune mâncă uri, consumate fără tacâmuri. Mâncatul unui ştiulete copt, fiert sau prăjit la grătar este o fradiţie estivală îndrăgită căreia nu i se preteiză toate soiurile de porumb. Doar porumbul culce poate fi savurat astfel. Acest soi […]

 

Reteta zilei: Floricele cu caramel

Floricele cu caramel din: porumb de floricele, zahar brun, unt, sirop de artar, bicarbonat, sare, esenta de vanilie. Ingrediente:  1 cană porumb de floricele 2 cesti zahar brun 1 cana unt nesarat 1/4 cană sirop de arțar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță de esenta de vanilie Mod de preparare: Se […]

 

Floricele cu parmezan şi muştar

Floricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan, razuit   Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190 […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.