Reteta zilei: Floricele de porumb cu sos de caramel

Printeaza

Floricele de porumb cu sos de caramel din: ulei, porumb, unt, zahar brun, sirop de artar, sare, bicarbonat.

 

Ingrediente: 

  • 1/4 cana ulei
  • 2/3 ceașcă porumb
  • 1/2 cana unt nesărat
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1/4 ceasca sirop de arțar
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 100C. In doua tavi asezati hartie de copt.

Se încălzește uleiul într-un vas foarte mare la foc mediu-mare.

Se adaugă porumbul și se agită vasul pentru a acoperi porumbul cu ulei.

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel

Se acoperă cu un capac si se agita.

Cand boabele nu mai pocnesc floricele sunt gata.

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel_02
Intr-o cratiță medie la foc mediu, se topeste untul.

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel_03

Se adaugă zahăr brun, sirop de arțar și sare și se amestecă până când zahărul se dizolvă.

Lăsați amestecul să ajungă la fierbere ușoară.

Amestecand ocazional, se fierbe siropul la foc mediu timp de 5 minute.

Se scoate cratita de pe foc și se adaugă bicarbonat de sodiu.

Amestecați bine ca amestecul devine spumos.

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel_04
Se toarna siropul peste floricelel asezate in tavi.

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel_05

Se dau tavile la cuptor timp de o oră. Lasati sa se raceasca complet.

Se servesc floricele cu caramel la temperatrua camerei sau se depozitează in borcane care se inchid etans.

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel_06

Floricele de porumb cu sos de caramel

Floricele_de_porumb_cu_sos_de_caramel_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.