Reteta zilei: Floricele de porumb cu sos de caramel
PrinteazaFloricele de porumb cu sos de caramel din: ulei, porumb, unt, zahar brun, sirop de artar, sare, bicarbonat.
Ingrediente:
- 1/4 cana ulei
- 2/3 ceașcă porumb
- 1/2 cana unt nesărat
- 1 cană de zahăr brun
- 1/4 ceasca sirop de arțar
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 100C. In doua tavi asezati hartie de copt.
Se încălzește uleiul într-un vas foarte mare la foc mediu-mare.
Se adaugă porumbul și se agită vasul pentru a acoperi porumbul cu ulei.
Se acoperă cu un capac si se agita.
Cand boabele nu mai pocnesc floricele sunt gata.
Intr-o cratiță medie la foc mediu, se topeste untul.
Se adaugă zahăr brun, sirop de arțar și sare și se amestecă până când zahărul se dizolvă.
Lăsați amestecul să ajungă la fierbere ușoară.
Amestecand ocazional, se fierbe siropul la foc mediu timp de 5 minute.
Se scoate cratita de pe foc și se adaugă bicarbonat de sodiu.
Amestecați bine ca amestecul devine spumos.
Se toarna siropul peste floricelel asezate in tavi.
Se dau tavile la cuptor timp de o oră. Lasati sa se raceasca complet.
Se servesc floricele cu caramel la temperatrua camerei sau se depozitează in borcane care se inchid etans.
Floricele de porumb cu sos de caramel
Pofta buna!