Păstrăv la Cuptor cu Lămâie și Mărar – Rețeta o Cină Delicioasă și Sănătoasă – este o alegere excelentă pentru o cină sănătoasă și savuroasă. Acest pește delicat și aromat se combină perfect cu prospețimea lămâii și aroma intensă a mărarului, creând un preparat simplu dar rafinat. Peștele, bogat în proteine și omega-3, este esențial […]
Reteta zilei: Focaccia cu masline si ceapa rosie
PrinteazaFocaccia cu masline si ceapa rosie din: ulei de masline, faina, sare, drojdie, apa, masline, ceapa rosie, sare de mare, verdeata.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 1/2 cani de faina
- 1/2 lingurita de sare
- 2 1/4 lingurita de drojdie
- 1 cana cu apa
- 1/2 ceasca masline
- 1 ceapa rosie
- sare de mare
- verdeata
Mod de preparare:
Amestecati impreuna 2 1/2 cani de faina, 1/2 lingurita de sare si 2 1/4 lingurite de drojdie. Se toarna 1 cana de apa calda si 2 linguri de ulei de masline si se amesteca.
Framantati timp de 7 minute. Ungeti un castron cu ulei si puneti aluatul in el, se acoperă cu folie de plastic si se lasa sa stea intr-un loc cald timp de 1-1,5 ore.
Scoateti din castron, puneti pe o suprafata de lucru presarata cu faina si intindeti cu mana. Adaugati maslinele si impingeti inauntrul aluatului.
Impartiti aluatul in 4 parti si puneti pe o foaie de copt. Se presara ceapa rosie, masline, ulei de masline si sare.
Se acopera si se lasa sa creasca timp de 30 minute. Incalziti cuptorul la 180C si se coace focaccia pentru 20-25 de minute. Serviti calda.
Focaccia cu masline si ceapa rosie
Pofta buna!
Salsa de avocado: O explozie de arome proaspete – este o rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru a adăuga o notă de prospețime oricărei mese. Avocado-ul cremos se combină cu legume proaspete și arome picante pentru a crea o salsa versatilă, care poate fi folosită ca dip, garnitură sau acompaniament. Ideală pentru petreceri, gustări rapide […]
Faccacioa asta e un fel de paine, a?