Focaccia pentru toate gusturile: Focaccia, această pâine italiană tradițională, este mult mai mult decât un simplu produs de panificație.
Cu origini adânc înrădăcinate în regiunile Liguria și Toscana, focaccia este cunoscută pentru textura sa pufoasă și crusta crocantă, aromată cu ierburi, ulei de măsline și diverse alte ingrediente.
Versatilitatea sa o face perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, alături de supe, salate sau ca bază pentru diverse tipuri de sandvișuri.
Focaccia poate fi simplă, doar cu sare și ulei de măsline, sau îmbogățită cu roșii, măsline, ceapă, rozmarin și alte bunătăți, transformând fiecare bucată într-o experiență culinară unică.
Va prezentam cateva retete de focaccia, usor de pregatit, delicios si sanatoase:
Reteta zilei: Focaccia cu aroma de lamaie
faina integrala, apa, praf de copt, ulei de masline, usturoi, chili, laiame, busuioc, cimbru, rozmarin, sare de mare, piper, branza. Ingrediente: 1½ cani faina integrala ⅔ cana apă 1 linguriță praf de copt 1½ linguriță ulei de măsline ½ linguriță usturoi tocat ⅓ linguriță fulgi de chili 5 felii […]
Reteta zilei: Focaccia cu rozmarin
apa calda, miere, drojdie uscata, faina, faina integrala, sare, ulei de masline, rozmarin, sare de mare. Ingrediente: 1 cană cu apă caldă 1 linguriță de miere 1 pachet de drojdie uscată 2 cani făină 2/3 ceașcă faina integrala 1 linguriță sare 2 linguri ulei de masline 1 1/2 linguri de rozmarin […]
Reteta zilei: Focaccia cu ceapa caramelizata, rosii si rozmarin
drojdie uscata, apa calda, miere, faina, ulei de masline, sare, ceapa, rosie, rozmarin, parmezan. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscata 1 cana de apa calda 1 lingurita de miere 2 ½ cani faina ½ cesti plus 1 lingura de ulei de masline 2 lingurite de sare 1 ceapa, […]
Savurati!