Reteta zilei: Focaccia cu rozmarin

Printeaza

Focaccia cu rozmarin din: apa calda, miere, drojdie uscata, faina, faina integrala, sare, ulei de masline, rozmarin, sare de mare. Această focaccia cu rozmarin este mai mult decât o simplă pâine; este o invitație la a savura și a descoperi rafinamentul gastronomiei italiene.

Preparată cu grijă și răbdare, fiecare bucată de focaccia este o mărturie a tradiției și pasiunii pentru gătit. Fiecare ingredient adăugat are rolul său, contribuind la armonia perfectă a gustului și texturii.

Ideală pentru a fi savurată ca atare, servită cu un strop de ulei de măsline sau alături de brânzeturi și mezeluri fine, focaccia cu rozmarin este un deliciu care aduce împreună oameni și creează amintiri.

Indiferent dacă este pregătită pentru o masă în familie sau pentru a impresiona oaspeții la o cină specială, această focaccia reprezintă o adevărată declarație de iubire pentru bucătăria italiană.

 

Ingrediente: 

  • 1 cană cu apă caldă
  • 1 linguriță de miere
  • 1 pachet de drojdie uscată
  • 2 cani făină
  • 2/3 ceașcă faina integrala
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 1/2 linguri de rozmarin tocat
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Într-un bol adaugati apa calda, mierea si se amesteca pana se dizolva. Incorporati drojdia si amestecati.

Într-un castron de mixer adaugati făină și sare.

Focaccia_cu_rozmarin

Se incorporeaza amestecul de drojdie și se bate bine. Adauga ulei si bateti din nou pana se incorporeaza.

Focaccia_cu_rozmarin_02

Ungeti cu ulei un castron si transferati aluatul. Acopera si se pastreaza la temperatura camerei timp de 2 ore.

Focaccia_cu_rozmarin_03

Scoate aluatul și puneti pe o suprafata de lucru presarata cu faina.

Intinde si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se acoperă din nou si se lasa sa creasca timp de încă 30-40 minute.

Focaccia_cu_rozmarin_04

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Presara aluatul cu rozmarin si cu degetul apasati din loc in loc, stropiti cu ulei de masline si se presara cu sare de mare.

Focaccia_cu_rozmarin_05
Se reduce temperatura la 160C si se coace timp de 18-20 minute.

Focaccia_cu_rozmarin_06

Scoateti din cuptor și lasati sa se raceasca timp de 5 minute înainte de a din tava.

Se taie si se serveste.

Focaccia_cu_rozmarin_07

Focaccia cu rozmarin

Focaccia_cu_rozmarin_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Vreau si eu din focaccia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.