Reteta zilei: Frappe

Printeaza

Frappe din: cafea, lapte condensat, esenta de vanilie, pudra de cacao, gheata, frisca, sirop de ciocolata.

Istoria frappé-ului se remarcă în Grecia, unde a fost inventat în anii 1950. Numele “frappé” provine din  cuvântul franțuzesc “frappé”, care înseamnă “agitat” sau “zdruncinat”.

La început, frappé-ul era preparat prin amestecarea cafelei instant cu apă rece și gheață, ceea ce a dus la crearea unui amestec zdruncinat și rece.

Cu timpul, au început să fie adăugate siropuri, frișcă și alte ingrediente pentru a crea diferite variante ale acestei băuturi.

Frappé-ul a devenit rapid popular în Grecia și s-a răspândit apoi în întreaga lume, unde acum este o băutură foarte populară.

 

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente: 

  • 2 cesti de cafea
  • ½ cana lapte condensat
  • ½ linguriță de esenta de vanilie
  • 1 lingură de pudră de cacao
  • 3 căni de gheață
  • frișcă și sirop de ciocolată, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se adauga cafeaua, laptele, vanilia și cacaoa într-un blender. Omogenizati.

Frappe
Se adaugă gheață și procesati pana la omogenizare.

Frappe
Se serveste frape-ul imediat garnisit cu frișcă și sirop de ciocolată.

Frappe

Frappe

Frappe

 

 


 

Poate iti place si:

 

Frappe de ciocolata

O reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao   Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le trecem […]

Frappe de banane si lapte de cocos

O reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas   […]

Frappe cu iaurt

O reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa 40 de secunde la putere […]

Frappe de ciocolată şi banane

O reteta de frappe de ciocolata si banane din: banana, lapte de orez, ciocolata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 banana coapta 200 ml lapte de orez 80 g ciocolata menaj 1/2 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Scoate păstaia şi pune ciocolata ruptă bucăţi. Amestecă încet până când ciocolata se dizolvă complet. Lasă […]

Frappe de cocos cu papaya

O reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana, zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina, banana verde si sirop de porumb. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 ml smantana dulce 1 lingura zahar pudra 1 fruct de papaya copt 50 g nuca de cocos proaspata […]

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.