O reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le trecem […]
Reteta zilei: Frappe
PrinteazaFrappe din: cafea, lapte condensat, esenta de vanilie, pudra de cacao, gheata, frisca, sirop de ciocolata.
Istoria frappé-ului se remarcă în Grecia, unde a fost inventat în anii 1950. Numele “frappé” provine din cuvântul franțuzesc “frappé”, care înseamnă “agitat” sau “zdruncinat”.
La început, frappé-ul era preparat prin amestecarea cafelei instant cu apă rece și gheață, ceea ce a dus la crearea unui amestec zdruncinat și rece.
Cu timpul, au început să fie adăugate siropuri, frișcă și alte ingrediente pentru a crea diferite variante ale acestei băuturi.
Frappé-ul a devenit rapid popular în Grecia și s-a răspândit apoi în întreaga lume, unde acum este o băutură foarte populară.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 2 cesti de cafea
- ½ cana lapte condensat
- ½ linguriță de esenta de vanilie
- 1 lingură de pudră de cacao
- 3 căni de gheață
- frișcă și sirop de ciocolată, pentru servire
Mod de preparare:
Se adauga cafeaua, laptele, vanilia și cacaoa într-un blender. Omogenizati.
Se adaugă gheață și procesati pana la omogenizare.
Se serveste frape-ul imediat garnisit cu frișcă și sirop de ciocolată.
Frappe
Poate iti place si:
Frappe de banane si lapte de cocos
O reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas […]
O reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Pune în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa 40 de secunde la putere […]
O reteta de frappe de ciocolata si banane din: banana, lapte de orez, ciocolata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 banana coapta 200 ml lapte de orez 80 g ciocolata menaj 1/2 pastaie de vanilie Mod de preparare: Scoate păstaia şi pune ciocolata ruptă bucăţi. Amestecă încet până când ciocolata se dizolvă complet. Lasă […]
O reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana, zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina, banana verde si sirop de porumb. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 ml smantana dulce 1 lingura zahar pudra 1 fruct de papaya copt 50 g nuca de cocos proaspata […]
Savurati!