Reteta zilei: Friganele cu banane

Printeaza

Friganele cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun, vanilie, scortisoara, sare, rom si unt.

Ingrediente:

  • 12 felii paine (cumparata in ziua anterioara)
  • 1 ceasca de lapte degresat
  • 3 oua
  • 1/4 ceasca faina
  • 1 banana coapta
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 lingurite de vanilie
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1-2 linguri rom
  • 1/4 ceasca de unt nesarat

 

Mod de preparare:

Intr-un blender, combinati laptele, ouăle, făină, banana, zaharul brun, vanilia, scortisoara, sare si rom.

Amestecati timp de câteva secunde până se omogenizeaza. Se toarnă amestecul de lichid într-un vas adanc.

Se înmoaie feliile de paine în lichid pentru aproximativ 60 de secunde, intorcand o dată, până când pâinea este frumos inmuiata pe ambele părți.

Se încălzește o tigaie la foc mediu și se unge cu 2 linguri de unt.

Se prăjește pâinea aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Serviti friganelele cu banane cu topping-uri preferate.

 

Friganele cu banane

Friganele cu banane

 

Pofta buna!

 

 

 

Friganele cu urda

Friganele cu urda din: oua, urda, zahar, vanilie, paine, mango. Ingrediente: 3-4 oua 250 g urdă 50 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie paine 50 g mango   Mod de preparare: Amesteca urdă cu zahărul pudră şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Bate uşor 3 ouă şi apoi înmoaie 4 felii de pâine albă. […]

Budinca de ciuperci cu friganele

Budinca de ciuperci cu friganele din: ciuperci, unt, oua, faina, lapte, smantana, pesmet, cascaval, franzela. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 100 g unt 3-4 ouă 1 lingură făină 1 pahar lapte 3 linguri smântână 2 linguri pesmet sare 50 g caşcaval Pentru friganele: 12-14 felii de franzelă 2-3 ouă 500 ml lapte 100 ml ulei […]

Friganele cu branza de capra

Friganele cu branza de capra din: oua, urda, zahar, vanilie, paine. Ingrediente: 3-4 oua 250 g branza de capra 50 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie paine   Mod de preparare: Amesteca branza cu zahărul pudră şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Bate uşor 3 ouă şi apoi înmoaie 4 felii de pâine albă. Porţionează […]

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Na-m incercat niciodata sa fac friganele cu banane

  2. Ce-mi plac figanelele astea 🙂 Anastasia, ni-ci sa nu in-ce-r-ci 😉

  3. Arata bine friganelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.