Frigarui de pui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de soia, unt, apa, lamaie, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă cu zahăr brun 1 lingură cu sos de soia 1 lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2 căţei cu usturoi 1 lingură cu […]
Reteta zilei: Frigarui de chiftele de pui
PrinteazaFrigarui de chiftele de pui din: carne de pui, oua, sare, faina, amidon, pesmet, ghimbir, sake, mirin, zahar.
Ingrediente:
- 300g carne tocata de pui
- 2 oua
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurițe făină
- 2 lingurițe de amidon
- 6 linguri pesmet
- 1 bucatica radacina ghimbir, ras
Ingredinte sos:
- 60ml sake
- 1 lingura mirin
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingura amidon amestecat cu a lingura apa
Mod de preparare:
Se înmoaie opt frigarui de bambus peste noapte în apă.
Puneți toate ingredientele pentru chiftele, cu excepția ghimbirului, într-un blender si se amesteca bine.
Cu mainile umede formati chiftele. Stoarceti ghimbirul de zeama si pastrati-o deoparte.
Intr-o cratita cu apa, adaugati zeama de ghimbir. Incorporati chiftele si fierbeti 7 minute. Scoateti cu o paleta.
Intr-o tigaie mică, se amestecă toate ingredientele pentru so, cu exceptia amidonului.
Se aduce la fierbere, apoi reduceti focul și fierbeti timp de aproximativ 10 minute.
Se adaugă amidonul și se amestecă pana se ingroasa sosul. Se transferă într-un castron mic.
Infigeti 3-4 chiftele pe fiecare frigaruie.
Rumeniti pe gratar, ungeti cu sos si mai rumeniti.
Serviti cu restul de sos.
Frigarui de chiftele de pui
Pofta buna!
Frigarui cu rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet […]