Frigarui de creveti din: unt, usturoi, condimente, suc de lamaie, creveti. Poate te intereseaza si: Frigarui cu porc, curcan si ananas Frigarui de curcan cu capsuni si miere Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci Ingrediente: ½ ceasca unt nesărat 4 catei de usturoi, tocat 1 lingura condimente pentru fructe de mare ½ linguriță de […]
Reteta zilei: Frigarui de creveti marinati
PrinteazaFrigarui de creveti marinati din: coaja de limeta, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, usturoi, sare, piper, creveti, orez.
Ingrediente:
- coaja de la 1 limeta
- 3 linguri de ulei de masline
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 1 lingura coriandru proaspat tocat
- 1 cățel de usturoi, tocat
- ¾ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 32 creveți, decorticati
- orez, pentru servire
- bețișoare de lemn, înmuiate în apă timp de cel puțin 30 de minute
Mod de preparare:
Se înmoaie 8 frigarui în apă timp de cel puțin 30 de minute.
Într-un vas puțin adânc se combină coaja de limeta, ulei de măsline, suc de lămâie, coriandru tocat si usturoi, sare și piper negru.
Amestecati bine.
Adaugati creveții si se lasa la marinat 10 minute.
Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare.
Infigeti crevetii pe frigarui si ungeti cu sos.
Asezati pe gratar si gatiti aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Serviti cu orez.
Frigarui de creveti marinati
Pofta buna!
Frigarui de creveti cu sos de verdeata
Frigarui de creveti cu sos de verdeata din: creveti, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare, zahar, branza de vaci, smantana, patrunjel, busuioc, tarhon si sos Worcester. Ingrediente: 12 cozi de creveţi uriaşi cu cochilie 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie sare 1 praf zahăr Sos: 200 g brânză […]
Frigarui cu creveti si ananas din: creveti, ananas, ceapa rosie, ardei gras verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g creveţi 300 g ananas 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă şi spală creveţii. Pe fiecare băţ de frigăruie, înfige câte un crevete, apoi un pătrat de ardei, unul […]
Pofta buna!
Ce bine arata, imi ploua in gura dupa frigaruile astea 🙂