Gazpacho cu frigăruie de creveti din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, ulei de masline, sare, piper, zahar si creveti. Ingrediente: 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute rosu 750 g rosii coapte 5 linguri ulei de masline sare piper 1 varf de cutit de zahar 100 g creveti cruzi […]
Reteta zilei: Frigarui de creveti
PrinteazaFrigarui de creveti din: unt, usturoi, condimente, suc de lamaie, creveti.
Poate te intereseaza si:
- Frigarui cu porc, curcan si ananas
- Frigarui de curcan cu capsuni si miere
- Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci
Ingrediente:
- ½ ceasca unt nesărat
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura condimente pentru fructe de mare
- ½ linguriță de sare
- 1 lingura suc de lamaie
- 500gr creveti decorticati
- 12 frigarui mijlocii din lemn
Mod de preparare:
Se înmoaie frigaruile de lemn în apă 30 minute.
Incalziti gratarul.
Combina toate ingredientele, cu exceptia crevetilor, într-o tigaie mica, gatiti cateva minute, opriti focul si se adauga jumătate din amestec într-o tava, restul de sos se pastreaza in tigaie.
Infigeti crevetii pe frigarui si puneti in tava.
Lasati la marinat la rece aproximativ 10 minute.
Scoateti din frigider si asezati pe gratar.
Frigeti cate 2 minute pe fiecare parte.
Serviti frigaruile cu sosul rezervat.
Frigarui de creveti
Pofta buna!
Reteta zilei: Frigarui picante cu creveti
Frigarui picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper cayenne, creveti, ananas, orez. Ingrediente: 3 catei de usturoi, tocat 2 ardei iuti in sos adobo 2 lingurite de sos adobo 1 lamaie, stoarsa 2 linguri de ulei de masline 1 […]
Pofta buna!
Au fost bune frigaruile?
Vreau si eeeuuu