Reteta zilei: Frigarui marinate
PrinteazaO reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Frigarui de pui cu sos iute
- Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei
- Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde
- Frigarui de creveti cu legume
- Frigarui de miel cu sos de rosii
Ingrediente:
pentru 15 frigarui:
- 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi
- 2-3 ardei galbeni taiati in patrate
- 3 dovlecei taiati in felii groase
- 2 cepe medii taiata in felii
- 1,5 kg ciuperci intregi
- 15 frigarui din lemn
pentru marinata:
- 2/3 cana ulei de masline
- sucul de la 3 lamai medii
- 2 lingurite otet
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 lingura zahar
- 1 – 1/2 lingura sare
- 1 lingurita piper
- 5 catei usturoi
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Intr-un blender se pun toate ingredientele pentru marinata si se maruntesc timp de 30 secunde pana cand sunt bine amestecate si tocate. Carnea de pui si legumele se amesteca bine cu sosul, dupa care se tin 6-8 ore la frigider amestecand ocazional.
Inmuiati frigaruile din lemn in apa timp de 1-2 ore inainte de a fi puse pe gratar. Carnea si legumele se infig pe frigarui si se pun pe gratarul incins pana se inmoaie. Frigaruile marinate se servesc calde cu diverse garnituri.
Frigaruile marinate au un miros si un gust fenomenal si atunci cand le veti arunca pe gratar, cu siguranta vecinii dumneavoastra vor simti acest lucru.
Frigarui marinate
Pofta buna!
Imi ploua in gura
Arata bine