Reteta zilei: Frigarui de miel cu sos de usturoi
PrinteazaFrigarui de miel cu sos de usturoi din: miel, usturoi, oregano, cimbru, rozmarin, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, ou, mustar dijon, sare de mare, piper alb, ulei.
Poate te intereseaza si:
- Frigarui de miel cu sos de rosii
- Frigarui de miel cu ardei si ceapa
- Frigarui de miel pe pat de cuscus
- Frigarui din carne de miel cu salata
- Frigarui grecesti de miel cu cartofi
Ingrediente frigarui:
- 4 frigarui de bambus
- 1 kg carne de miel, cuburi
Ingrediente pentru marinata:
- 3-4 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura oregano proaspat, tocat marunt
- 1 lingura cimbru proaspat, tocat marunt
- 1 lingura rozmarin proaspat, tocat marunt
- ½ ceasca suc de lamaie proaspat stors
- ½ ceasca ulei de măsline
- ½ linguriță sare
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
Ingrediente pentru sosul de usturoi:
- 12 catei de usturoi, decojit
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingurita mustar de Dijon
- ¼ linguriță sare de mare
- 1 vârf de cuțit de piper alb
- 1 cană ulei
Mod de preparare:
Inmuiati frigaruile in apa timp de cel puțin 30 de minute. Incingeti gratarul.
Pentru prepararea marinatei, adăugați usturoiul, ierburile proaspete, suc de lamaie, sare si piper ulei intr-un vas și amestecati pentru a se combina.
Adăugați bucățile de miel si amestecati pentru a se acoperi complet.
Dati la frigider timp de 30 minute.
Infigeti apoi bucatile de carne pe frigarui si transferati pe gratar.
Gatiti cate 5 minute pe fiecare parte.
Pentru prepararea sosului, adăugați usturoiul intr-un blender, procesati bine, incorporati gălbenușuri de ou, muștar, sare și piper.
Procesati 30 de secunde.
Incorporati uleiul putin cate putin și omogenizati.
Frigarui de miel cu sos de usturoi
Pofta buna!
Nu-mi place carnea de miel