Reteta zilei: Frigarui picante cu creveti – Reteta usor de preparat

Printeaza

Frigarui picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper cayenne, creveti, ananas, orez.

 

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 ardei iuti in sos adobo
  • 2 lingurite de sos adobo
  • 1 lamaie, stoarsa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura paprika
  • 1 lingura coriandru
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 500gr creveti, decorticati
  • 4 felii de ananas
  • Orez , fiert

 

Mod de preparare:

Intr-un blender combinati usturoiul, ardei iuti, suc de lamaie, ulei de masline, paprika, coriandru, sare, piper negru, fulgi de ardei rosu si piper cayenne.

Intr-un castron mare puneti crevetii. Se toarna sosul peste creveti si se amesteca bine.

Marinati timp de 20 minute.

Se incalzeste gratarul. Infigeti creveti pe bête de frigarui si gatiti cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Gatiti ananasul tot la gratar. Serviti frigaruile cu ananas si orez.

 

Frigarui picante cu creveti

Frigarui_picante_cu_creveti_13

 

Pofta buna!

 

 

 

Frigarui de creveti cu bere

Frigarui de creveti cu bere din: creveti, sos de soia, miere, bere, zeama de lamaie, boia, busuioc. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu miere 100 ml bere neagra zeama de lamaie boia iute busuioc   Mod de preparare: Spală creveţii în apă rece şi lasă-i la scurs într-o […]

Orez cu frigarui de creveti marinati

Orez cu frigarui de creveti marinati din: coaja de limeta, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, usturoi, sare, piper, creveti, orez. Ingrediente:  coaja de la 1 limeta 3 linguri de ulei de masline 2-3 linguri suc de lămâie 1 lingura coriandru proaspat tocat 1 cățel de usturoi, tocat 3/4 linguriță de sare 1/4 linguriță de […]

 

Frigarui de creveti cu portocala

Frigarui de creveti cu portocala din: creveti, portocala, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g creveţi sucul unei jumătăţi de portocală 2 căţei usturoi sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Creveţii se decortichează şi se pun într-un castron. Se adaugă sucul de portocală, usturoiul pisat, un praf de sare şi piper. Se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • unionkja

2 comentarii

  1. Maricica Neculce

    Foarte bine arata

  2. Vreau si eu vreo 3 bucati de frigarui picante 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.