Frigarui de creveti cu miere din: creveti, boabe de ienupar, miere, vin, otet, gin, piper, unt, lamaie, tepuse de lemn. Ingrediente: 24 cozi de creveţi giganţi 3 linguriţe de boabe de ienupăr 3 linguriţe de miere lichidă 6 linguri de vin alb sec 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguri de gin piper […]
Reteta zilei: Frigarui picante de creveti
PrinteazaFrigarui picante de creveti din: creveti, ulei de susan, miere, sos sriracha, lamaie, ustroi, sare, piper.
Ingrediente:
- 16 creveți
- 2 linguri de ulei de susan
- 2 lingurițe de miere sau zahăr
- 2 lingurițe sos sriracha
- coaja si sucul de o jumătate de lămâie
- 4 căței de usturoi
- sare și piper
Mod de preparare:
Spalati creveții și uscați cu un șervețel de hârtie.
Într-un bol se adaugă ulei, miere, sos sriracha, lămâie, usturoi, sare si piper, dupa gust, apoi se amestecă toate ingredientele împreună.
Incorporati creveții și lăsați să se marineze câteva ore în frigider.
Infigeti pe frigarui, incălziți gratarul, si ungeti cu ulei de măsline.
Adaugati frigaruile si rumeniti pe ambele parti, 2-3 minute pe fiecare parte.
Serviti cu lamaie.
Frigarui picante de creveti
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Frigarui de cartofi si creveti
Frigarui de cartofi si creveti din: cartofi, sare, creveti, salvie, costita, ulei de unt, piper, tepuse de lemn. Ingrediente: 12 cartofi mici, ce rămân tari la fiert sare 12 creveţi decorticaţi 12 frunze de salvie 12 felii de costiţă 20 g ulei de unt piper 4 ţepuşe de lemn Mod de preparare: Se fierb […]
Frigarui de creveti cu sos de verdeata
Frigarui de creveti cu sos de verdeata din: creveti, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare, zahar, branza de vaci, smantana, patrunjel, busuioc, tarhon si sos Worcester. Ingrediente: 12 cozi de creveţi uriaşi cu cochilie 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie sare 1 praf zahăr Sos: 200 g brânză […]
Frigarui cu creveti si ananas din: creveti, ananas, ceapa rosie, ardei gras verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g creveţi 300 g ananas 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă şi spală creveţii. Pe fiecare băţ de frigăruie, înfige câte un crevete, apoi un pătrat de ardei, unul […]
Pofta buna!