Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos dulce-picant
PrinteazaFrigarui de pui cu sos dulce-picant din: pulpe de pui, limeta, usturoi, ghimbir, sos de soia, sos de peste, ulei de masline, ardei iute, otet de orez, ulei de masline, ulei de susan, coriandru.
Ingrediente frigarui:
- 2 kg pulpe de pui, dezosate, fara piele, cuburi
Ingrediente marinata:
- 1/2 limeta, stoarsa
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 1 bucatica ghimbir, ras
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de peste
- 2 linguri de ulei de masline
Ingrediente sos dulce-picant:
- 2-4 ardei iuti, cuburi
- 3 catei de usturoi, tocat
- 3 linguri sos de peste
- 2 linguri otet de orez
- 1 limeta, stoarsa
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingura ulei de susan
- 3 linguri de ulei de masline
- 3 fire ceapa, felii subtiri
- 1/3 cana coriandru, tocat
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele pentru marinata, adaugati carnea de pui si lasati la marinat cel putin 1 ora.
Intre timp pregatiti sosul amestecand toate ingredientele intr-un bol si dati la rece pana la servire.
Incalziti gratarul, infigeti carnea pe betele de frigarui si puneti frigaruile pe gratar.
Frigeti pe toate partile pana se rumenesc.
Lasati sa se odihneasca si serviti cu sos dulce-picant.
Frigarui de pui cu sos dulce-picant
Pofta buna!
Ce bine arata frigaruile de pui