Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos dulce-picant

Printeaza

Frigarui de pui cu sos dulce-picant din: pulpe de pui, limeta, usturoi, ghimbir, sos de soia, sos de peste, ulei de masline, ardei iute, otet de orez, ulei de masline, ulei de susan, coriandru.

 

 

Ingrediente frigarui:

  • 2 kg pulpe de pui, dezosate, fara piele, cuburi

Ingrediente marinata:

  • 1/2 limeta, stoarsa
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 bucatica ghimbir, ras
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 2 linguri de ulei de masline

Ingrediente sos dulce-picant:

  • 2-4 ardei iuti, cuburi
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 3 linguri sos de peste
  • 2 linguri otet de orez
  • 1 limeta, stoarsa
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingura ulei de susan
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 3 fire ceapa, felii subtiri
  • 1/3 cana coriandru, tocat

 

Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru marinata, adaugati carnea de pui si lasati la marinat cel putin 1 ora.

Intre timp pregatiti sosul amestecand toate ingredientele intr-un bol si dati la rece pana la servire.

Frigarui_de_pui_cu_sos_dulce_picant

Incalziti gratarul, infigeti carnea pe betele de frigarui si puneti frigaruile pe gratar.

Frigeti pe toate partile pana se rumenesc.

Frigarui_de_pui_cu_sos_dulce_picant_02

Lasati sa se odihneasca si serviti cu sos dulce-picant.

Frigarui_de_pui_cu_sos_dulce_picant_04

Frigarui de pui cu sos dulce-picant

Frigarui_de_pui_cu_sos_dulce_picant_05

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Denisa

    Ce bine arata frigaruile de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.